FiDi45 balandžio 6 dieną  (0)

Šiais metais, balandžio 6 dieną, FiDi jau 45-tąjį kartą statys atrakcionų parką, vedami Dino Zauro žengs pagrindinėmis Vilniaus gatvėmis, rankas iškėlę į viršų tryps vakarinės dalies metu. Neapsigaukite – tai nėra šventė vien fizikos fakulteto studentams. Laukiami visi. Veiklos, smagumų ir užsiėmimo suras bet kokio amžiaus šventės svečiai. Patartina renginio nepraleisti. Šiais metais fizikai ruošia ypač smagią ir didelę Fiziko Dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

10h šventė prasidės Saulėtekio alėjoje prie Vilniaus universiteto. Ten, kaminus aukštai iškėlęs, dūmais svaidysis didžiulis – 20 metrų ilgio – garlaivis. Ir ne bet koks. O ypatingas. Jo viduje bus įrengta fizikinių eksperimentų ekspozicija: pamatysime plazmos kamuolius, tesla coil‘ą, liepsnas, šokančias pagal muziką, dirbtinį tornadą ir net lazerį, kurio spindulys, visų nuostabai, bus lenktas! Jei su fizika nedraugauji, džiaugtis bus ir be jos kuo – pievelėje išvysi milžinišką statinį iš dėžių, kurias reikės nugriauti šaudant patranka – tai „Dėžėvu“.

Jei dėmesio nepatrauks didieji atrakcionai, bus gausybė-galybė mažesnių, bet vis tiek be galo šaunių. Galėsi sužaisti mini bouling‘o partiją, statyti už greičiausiai bėgantį tarakoną, pats pabėgėti 4 metrų skersmens žiurkratyje. Kojomis sugroti himną, ar užkopti į trimatį tvisterį. Vardint būtų galima be paliovos. Bet geriau viską pamatyti gyvai – daugiau nei 30 atrakcionų vienoje vietoje. Šaunu, ar ne?

Na, o pasidžiaugę studentų rankomis pastatytais stebuklais, griebsime po vėliavą, šoksime į sunkvežimius ir, Dino Zauro vedami, triukšmingai patrauksime per miestą. Šiais metais eisena neliks nepastebėta – bus ir fakyrų, ir žonglierių, ir senų automobilių klubas ir daug daug visko, ką verta pamatyti ne tik nuotraukose.

Pailsėję keletą valandų, rinksimės kaip visada – netradicinėje vietoje. Šį kartą tai bus Taksi parkas (dažasvydžio centras, Airsoft arena), kurį rasime adresu Pelesos g. ½. Lipsime į 8tą aukštą, kur bus laaabai karšta! Padus svilins tokios gyvo garso grupės kaip Baltasis Kiras, Sweetsalt, NetvarkOI!, RoadKill, Reinless, Kujeliai, Kazam!. Negyvų grupių gerbėjai trypčios pagal Doctah Jahngle (Cr-edit), Shimas, Socle, Dot, Rubin Del, Jonas Nekrasovas.

Organizatoriai pasistengs, kad nė vienas atėjęs nenuobodžiautų – bus vaflių, azoto, bulvių, žadiminų ir įvarių instaliacijų, prie kurių prištukus prikišo LMTA atstovai.

Belieka tik sudalyvauti.

FiDi45 – laiko patikrinta! Balandžio 6 dieną!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: