Apple užpatentavo šratinuke įmontuotą kompiuterį  (3)

Nešiojami (dėvimi) kompiuteriai gali atrodyti ne tik kaip akiniai ar laikrodžiai. Jei pasiraustume senuose patentuose, galėtume surasti ir tokią asmeninio kompiuterio realizaciją, kaip paprastas šratinukas. Tokio įrenginio išradimas užpatentuotas dar 1998 metais Anglijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt juoksitės, tačiau po dešimties metų šio patento teisės atiteko kompanijai Apple. Korporacija iš Kupertino praplėtė išradimą daug naujų funkcijų ir papildė „kompiuterį" mobiliojo ryšio moduliais ir GPS sensoriumi. Pakartotinai patentas JAV Prekinių ženklų ir patentų biuro (USPTO) buvo patvirtintas 2011 metais.

Šratinukai su elektroniniu turiniu, kurie gali ranka įvestą tekstą konvertuoti į skaitmeninį, priimti el. paštą ir t. t., jau seniai nėra naujiena. Tokia produkcija pardavinėjama ne pirmus metus. Apple idėja – maksimaliai praplėsti šratinuko – kompiuterio funkcionalumą, o tai reiškia, kad bus įmontuota ne tik visa galybė sensorių (priartėjimo, akselerometras, pavertimo kampo, infraraudonųjų ir t. t.), tačiau ir specialūs fiziniai mygtukai bei jutiklinis ekranas.

Tokia didelė įvairovė leis valdyti įrenginį ir ekrane rodomą informaciją įvairiais būdais, pavyzdžiui, parašius komandą, gestu arba tiesiogiai per ekrane matomą meniu. Kartu Apple užpatentavo ir įvairius tokiam „kompiuteriui“ skirtus priedus: docking-stotelę ir kitus prisegamus įrenginius. Taip pat kalbama ir apie automatinį teksto vertimą į kalbą ir atvirkščiai (visa tai jau galime rasti Apple telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose). Tam reikalui reikės pasinaudoti nuotoline tarnyba, taigi ypatingos galios tokiems mobiliems kompiuteriams nereikės.

Dauguma užpatentuotame įrenginyje įdiegtų funkcijų jau pasiekiamos, pasitelkiant šiuolaikines technologijas. Antra vertus, galima spėti, kad didžiausia problema taps akumuliatorius. Talpiai baterijai tokiame rašiklyje bus labai mažai vietos. Aišku, yra variantų, kaip būtų galima maitinti tokį įrenginį magnetinės indukcijos būdu, kitokiu atveju akumuliatoriaus įkrovimas bus labai dažnas ir įkyrus procesas.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: