Turkijoje rasta seniausia pasaulyje duona (Video)  ()

Analizės parodė, kad duona buvo fermentuota ir datuojama maždaug 6600 m. pr. m. e.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Archeologai padarė įdomų atradimą Čatal Hiujuke, senovinėje gyvenvietėje centrinėje Turkijoje, kur buvo aptikta maždaug 8600 metų senumo duona. Tai bene seniausia duona pasaulyje, rašo CNN.

Čatal Hiujukas yra žinomas kaip vienas pirmųjų žmonių miestų, kuriame gyveno iki 8000 žmonių. Gyvenvietė susidarė iš tankiai pastatytų mūrinių namų, puoštų simboliniais vaizdais.

[Vokietija+mažiausia kaina] Su tokiu dviračiu nors ir į kalnus: 21 Shimano pavara, 30 km/h greitis, vienu įkrovimu iki 80 km, LCD ekranas ir skirtingi važiavimo režimai (Video, „Samebike MY-SM26“)
3650 1

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Archeologai krosnies griuvėsiuose aptiko duonos, aplink kurią buvo išbarstytos kviečių ir miežių sėklos. Analizės parodė, kad duona buvo fermentuota ir datuojama maždaug 6600 m. pr. m. e.

Kasinėjimų komiteto pirmininkas pažymėjo, kad radinys Čatal Hiujuke pabrėžia šios vietos svarbą maisto gaminimo kilmės istorijos supratimui.

 

Ši duona yra senesnė už visus žinomus pavyzdžius ir yra unikalus neolito epochos artefaktas.

Tai, kad Čatal Hiujuko mieste buvo rasta duonos, pabrėžia jo, kaip didelio senovės miesto, svarbą, kuris, be to, buvo gana išvystytas ir klestėjęs, palyginti su kitomis gyvenvietėmis.

Čatal Hiujukas buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą 2012 m., o jo svarba archeologijai didėja, nes rajone atrandami nauji artefaktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()