Ko dar nežinojote apie „Titaniką“: šiurpūs sutapimai ir faktai  (0)

Šiais laikasi turbūt nerastum žmogaus, negirdėjusio apie „Titaniką“ ir baisią jo katastrofą. Tačiau didžioji dalis žinojimo greičiausiai atėjo iš 1997-ųjų metų filmo, kuriame vaidino Leonardas DiCaprio ir Kate Winslet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne vienas verkia žiūrdamas filmą, tačiau kiek žinome apie tikrąją tragediją? Pristatome – 11 įdomių ir tikrai šokiruojančių faktų apie „Titaniko“ paskendimą ir tai, kas vyko po to.

1. Vienas išgyvenusių japonų vyrų pabėgo iš laivo nesulaukęs savo eilės. Grįžus į gimtąją šalį, tautiečiai jį žemino, sakydami, kad jis turėjo paskęsti kartu su visais žuvusiais.

2. Vienas jautriausių filmo momentų – tai muzikantų grojimas, net ir laivui skęstant. Ir taip buvo iš tikrųjų. Jie grojo keletą valandų – tol, kol apsėmė vanduo.

3. Jei ledkalnis būtų pastebėtas bent 30 sekundžių anksčiau, įspėjus kapitoną, katastrofos būtų buvę išvengta.

4. Miltonas Hershey'as (garsus šokolado gamintojas) taip pat turėjo bilietus į „Titaniką“, tačiau paskutinę minutę pakeitė planus.

5 Keturi garsieji laivo kaminai, matyti filme ir tapę „Titaniko“ simboliu? Tikrovėje ketvirtas nė neveikė. Jis buvo tik dėl grožio.

6. Daugiau nei pusė gelbėjimo valčių vykstant gelbėjimo operacijai netgi nebuvo pilnai užpildytos. Vadinasi, išgelbėta galėjo būti daug daugiau gyvybių...

7. „Titanikas“ – vienintelis keleivinis laivas, nuskendęs dėl ledkalnio.

8. Dieną prieš nuskendimą, buvo planuota surengti tam tikrus mokymus, kaip elgtis ištikus nelaimei laive. Šie mokymai buvo atšaukti, o kitą dieną laivas nuskendo.

9. Ledkalnis, „pražudęs“ „Titaniką“ vandenyne plūduriuoja maždaug nuo 1000 m. pr. Kr.

10. Pinigų suma, išleista Jameso Camerono filmui apie „Titaniką“, buvo didesnė, nei biudžetas, skirtas tikrojo laivo statybai.

11. Atlanto vandenyne tą naktį, visai netoli „Titaniko“, plaukiojo laivas „The Californian“. Deja, dėl prasto susisiekimo, jie atvyko kur kas vėliau, nei būtų galėję, ir išgelbėjo kur kas mažiau gyvybių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(98)
(13)
(85)

Komentarai (0)