Du saulėlydžiai tą patį vakarą? Tai tikrai įmanoma  ()

Saulėlydžius palydime tik kartą per dieną. Bet ar įmanoma per dieną pamatyti bent du? Taip, ir dėl to net nereikia pakilti į Žemės orbitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai jums faktas, kuris priblokš: aukščiausias pasaulyje pastatas Burj Khalifa yra toks aukštas, kad pirmiausiai galite pamatyti saulėlydį šio pastato apačioje, tada pakilti liftu į patį viršų ir mėgautis saulėlydžiu antrą kartą tą pačią dieną.

Be to, jeigu esate musulmonas ir gyvenate Burj Khalifa viršutiniuose aukštuose, Ramadano metu (kai islamą išpažįstantiems žmonėms dienomis draudžiama valgyti), kol saulė nenusileidžia, privalėsite badauti maždaug trimis minutėmis ilgiau nei žmonės, esantys apačioje.

Žinoma, pamatyti saulėlydį du kartus tą pačią dieną galite nuo kiekvieno aukšto statinio – jeigu tik turite galimybę greitai pakilti į statinio viršų, kai saulė jau pasislepia esant apačioje. Teoriškai, tai galite patirti ir visiškai lygiame paplūdimyje. Pirmiausiai atsigulkite ant žemės ir stebėkite besileidžiančią saulę gulėdami. Kai saulė visiškai pranyks, greitai atsistokite ir galėsite saulėlydžio pabaigą pamatyti antrą kartą.

Kuo aukštesnis statinys ir kuo greičiau galite pakilti į jo viršūnę, tuo ilgiau galėsite pasimėgauti antruoju saulėlydžiu. Taip yra todėl, kad Žemės planeta yra apvali, o žiūrint statmenai iš aukšto į jos lenktumą, galima pamatyti toliau už horizonto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()