Lietuva ir Šveicarija steigia naują Stipendijų fondą  (3)

Finansų, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos mokslo taryba pasirašė susitarimą su Šveicarijos plėtros ir bendradarbiavimo agentūra dėl 4 mln. Šveicarijos frankų (apie 8,8 mln. litų) paramos skyrimo Stipendijų fondui pagal Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parama skirta 2009 – 2016 metams.

Šiomis stipendijų fondo lėšomis bus finansuojamos 6-24 mėnesių stažuotės jauniesiems tyrėjams, siekiantiems daktaro laipsnio, stažuotės po doktorantūros bei trumpalaikiai moksliniai vizitai.

Planuojama, kad teikti paraiškas stipendijoms gauti bus galima jau šį rudenį.

Stipendijų fondas siekia skatinti Lietuvos tyrėjų mokslinius gebėjimus bei remti Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimą mokslinių tyrimų srityje. Tai taip pat yra ir viena iš Šveicarijos paramos finansuojamų priemonių, kuri skirta mažinti ekonominius ir socialinius skirtumus išsiplėtusioje Europos Sąjungoje.

Iš Šveicarijos pusės mokslo mainų programą administruos Šveicarijos universitetų rektorių konferencija (CRUS) ir Lietuvoje Stipendijų fondą administruos Lietuvos mokslo taryba.

Pagal Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programą Lietuvai iš viso skirta 70 mln. 858 tūkst. Šveicarijos frankų šioms sritims: perinatologinės ir neonatologinės sveikatos priežiūros Lietuvoje gerinimui, mokslinių tyrimų plėtrai ir NVO sektoriaus Lietuvoje stiprinimui.

Konkrečios paramos sutartys su donorais turi būti pasirašytos iki 2012 m. birželio 14 d., o lėšos – panaudotos iki 2017 m. birželio 14 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)