„Jis mes iššūkį NATO.“ Pentagono vadovas apie Putino planus (Video)  (1)

Jei V. Putinui pasiseks, jis nesustos ties Ukraina, pažymėjo Lloydas Austinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono vadovas Lloydas Austinas įsitikinęs, kad jei šaliai agresorei Rusijai pavyks nugalėti Ukrainą kare, tai ji ties tuo nesustos, o greičiausiai mes iššūkį NATO valstybėms narėms.

L. Austinas tai pasakė per Senato posėdį, paklaustas, ar sprendimas nesiųsti Ukrainai tinkamos pagalbos gali padidinti tikimybę, kad JAV kariai galiausiai bus įtraukiami į karą.

„Žinoma. Jei V. Putinui pasiseks, jis nesustos ties Ukraina... Anksčiau ar vėliau jis mestų iššūkį NATO ir mes atsidursime kare“, – atsakė L. Austinas.

Anksčiau atsargos pulkininkas ir karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas teigė, kad Rusijos kariuomenės pralaimėjimas Ukrainoje gali įvykti 2024 metų pavasarį-vasarą. Anot jo, toks laikas gali būti nulemtas dėl JAV prezidento rinkimų kitais metais.

Kaip pažymėjo buvęs JAV armijos Europoje vadas Benas Hodgesas, Ukraina susigrąžins Donbasą ir laimės karą, kai izoliuos Krymą. Anot jo, kai Maskva neteks užgrobto Krymo pusiasalio, tai ant Donbaso jai bus nusispjaut.

 

Karininkas Sergejus Žerebilo papasakojo, kaip karas baigsis, jei V. Putino nebeliks. Kareivis tiki, kad karas anksčiau ar vėliau baigsis, nes visi karai baigiasi. Bet tai nesvarbu – su V. Putinu ar be. Ukrainiečiai turi savo valstybę, savo sienas ir savo nacionalinius interesus, „o tegul rusai  gerklę išplėšia vieni kitiems, jie patys turi daug problemų“, – sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: