Nežiūrint sukelto šurmulio ir vidaus problemų „Wikileaks“ įkūrėjas jau planuoja sekančius informacijos paviešinimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2010-12-04 13:07
Ką naujo Wikileaks atskleidė? Kad Kinijai atsibodo Šiaurės Korėja? Kad Rusija mafijos valstybė ir nuo sovietų laikų ne kas pasikeitė? Praktiškai visi šitą žinome. Kodėl Wikileaks negali skelbti Kinijos arba Rusijos dokumentų, ten juk tas pats? Atsakymas ten negalima prieiti, bet garantuoju ten tas pats. Moralas: Wikileaks sulaukė populiarumo, bet panašu, kad ji tiesiog pila viską ką turi nežiūrėdama, užuot atrinkusi informaciją.
ligonis 2010-12-04 13:15
nu atrinkinet informacija nera gerai - tada gi gali but apkaltintas, akd parodai tik tai ka tu nori, o ne viska. P.S. "„The Jester“ (arba „th3j35t3r“)"
Arns 2010-12-04 13:24
Ji nieko ir nerenka, ji gauna ir pateikia, atsirinks ko reikia kiekvienas. Va tam iš karto kopijos ir keliauja į laikraščių vadovų rankas, kurie jau jiems aktualius klausimus bandoma rasti atsakymų ar bent užuominų. Kol kas, gal ir visai ji neatskleis sensacingo, tačiau čia jau dokumentai kurių niekas negali paneigti. Tiksliau net pati JAV pripažįsta jog viskas kas pateikiama yra tikra, tad mes gauname galimybę nebe gandų, spėlionių lygyje į kai kuriuos įvykius pažvelgti.
Goblinas 2010-12-04 13:29
informaciją atsirenka žmonės, negi taip sunku tokią koncepciją įsikalt?..
azotas 2010-12-04 13:43
na iki šiol mes nežinojome jog Arabų šeihas ar kas ten siūlė Amerikai atakuot Iraną..
RiMuSaS 2010-12-04 13:44
Pateikia visa info ka gauna, atsirenka skaitantys. Beje sakai viska jau zinojom ka paviesino WikiLeaks. Pasikartosiu, dauguma manau nezinojo, kad Jav veidmainiska supervalstybe.
enternald 2010-12-04 13:49
- Reporter without borders organizacija apie Wikileaks. Ši informacija vistiek nieko naujo. Gerai, kad Wikileaks Rusijos informacijos neatskleidė, tada jau Assange gurkšnotų arbatėlę su poloniu Wikileaks panašu užuot laisvai skleidusi informaciją pasiekė priešingą tikslą, bus tik sustiprinta informacijos apsauga ir JAV vyriausybė nebepasitikės žurnalistais.
Mitas 2010-12-04 13:58
Linkiu stiprybės šiam žmogui. Ir kad turėtų kuo didesnį įtakingą palaikymą.
reality 2010-12-04 13:58
jav siuo metu panasi i pagauta neistikima zmona. pati prisidirbo ir kaltina wikileaks uz tai, kad ja pagavo
Arns 2010-12-04 13:58
informacija gauta ne iš žurnalistų. Plius, gali ir iš vis nebeduoti jokios informacijos žurnalistams, tada sužlugs vienas paskutinių kaip laisviausios pasaulio šalies mitas.
Sa 2010-12-04 14:00
Wikileaks padaro labai daug. Dėl to aš ją ir parėmiau.
M.Mantas 2010-12-04 14:34
Nežinau kaip užsieny, bet Lietuvoj tai žurnalistai paskandalina ir greitai susiranda naują temą, o atsakingos institucijos nesiima jokių veiksmų. Labai abejoju, kad wikileaks duos kažkokios apčiuopiamos naudos.
RiMuSaS 2010-12-04 14:43
Wikileaks skiriasi nuo bulvariniu skaitalu ten jie visokiu nesamoniu del tirazo daro. Wikileaks tik platina slaptus neprieinamus dokumentus. Zmones tiesiog gali susidaryt tikslesne duomone apie padeti pasauli ir panasiai. Kas domejosi ir anksciau tokiais dalykas tas tai ir zinojo.
Atavar 2010-12-04 16:02
Esi labai naivus. Kaip ir dauguma bereiskianciu savo palaikyma WikiLeaks. "nepriklausomi" "neitakojami" "siekia atskleisti tiesa ir daugiau nieko" ir kitokie teiginiai is tiesu skamba juokingai. Keletas klausimu pamastymui: Kodel taikiniu pasirinkta tik JAV ? Ar visi ant tiek naivus, kad tikisi jog kitos salys savo diplomatineje rasliavoje ir tarpusavio pokalbiuose su kitomis valstybemis yra "gerutes, teisingos ir ne veidmainiskos" ? Vient tik is pateiktu dokumentu fragmentuose matomu detaliu matosi, kad Vokietija, Prancuzija, Arabu salys ir t.t yra tokios pat "veidmaines". Aplamai kokios jus ten teisybes, tiesos ir kitokiu doroviniu vertybiu ieskot didziosios politikos dziunglese, kai tokios mazytes salies kaip LT politikoje verda tiek kakalu kad net nosi riecia:) Idomu kaip atrodytu tokio pobudzio diplomatine rasliava is Kinijos ir Rusijos ? Manau "sensaciju" butu gerokai daugiau Ypac prie rusu zargono nepratusiems uzsienieciams Kokios uznugarines finansu grupes ar asmenys uz to stovi? Vien ko vertas (pinigine israiska) prieslaikinis gandas apie "bank of amerika" ? Jei nori tiesos - tiesiog skelbk. O ne manipuliuok gandais ir pazadais. Gi cia is pradziu: gandas kad bus kazkokia info apie bankus, leidziam pavirskint ir ugtelet itampai. Tada paskelbia kad info bus apie "bank of amerika"... itampa ir laukimas rinkoje virsta pinigeliais. Tie kas yra susidure su birzomis manau puikiai supranta kokie pinigai slepiasi uz tokiu "gandu ir pazadu" kai per kelias dienas kaina pajuda 3% is anksto zinoma kryptimi. Manau tokiu "gandu ir pazadu" dar bus ne vienas, kadangi pirminis tikslas jau pasiektas - igytas pakankamas zinomumas, visi laukimo busenoje, tikimasi sensaciju Nereikia net kokiu dokumentu turet, idirbis jau padarytas... uztenka gandu ir pazadu "kad kazka turim, ir galbut kazka paskelbsim apie kazka". Tiesiog zarstyk milijonus ir juokis patyliukais...
enternald 2010-12-04 16:02
Žinoma gali. Kas sakė, kad Jav laisviausia šalis , reitingų žemėlapis: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Repor ... gs_Map.svg Gal ir nelabai objektyvūs reitingai, bet aiškiai net ir čia JAV ne žydros spalvos. Bet faktas Assange dar nuo polonio apsinuodijimo neguli ligoninėje, tai kad JAV ne laisva valstybė negalime teigti.
Anonymous 2010-12-04 16:33
Vis dėlto aršiausiai „WikiLeaks“ vadovą kritikuoja tie, kas mano, kad jo tinklalapio viešinama medžiaga kelia pavojų žmonių gyvybėms. Nereikia prisidirbti ir negres joks pavojus.. Taip, kad WikiLeaks neatsakinga uz kitu zmoniu prisidarytas problemas.. Kita kart tegul galvoja ka daro ar sako..
RiMuSaS 2010-12-04 16:34
Na na cia tu naivei skabi. Istikro laiko klausymas buvo kol tikejaus kol atsirast toks zmogeliukas kaip tu cia. Prades postringaut, kad viskas tarsi netiesair panasiai. Nezinau kodel jis gauna info apie JAV. Nes matai JAV save stato rodo kaip ta svitureli, gelbetoja siame zemes rutulyje. O Rusija ir Kinija jau senai yra komunistines salys. Manua visi zino, kad ten klesti korupcija ir panasus komunistinis ss... Bet tikrai nedaug zmogeliu zinojo, kad demokratijos " tikrosoios zmoniu laisves saltinio" super valstybe nera tokia jau nesusitepusi gerdare. Tai tik tiek. O del tu banko, nezinau kodel jis paskelbe atskleisiantis apie ta banka tokia info kitais metais. Savaime suprantama turejo tai uskelti atoveiksmi sioki toki. Taip tokio banko akciju kritimas 3% tikrai nera mazai. Bet asmeniskai as noreciau pamatyt kokia ten smala jie verda. Taip visos valstybes ziuri savo reikalu. Bet Amerika yra super valstybe, su dideliu ego ir kitas valstybes laiko tik kaip antrines.
Arns 2010-12-04 17:00
visi paviešinimai kas greit bus skelbiama manau ne tiek dėl paties ažiotažo sukėlimo, o apsidraudimas nuo kritikų kurie postringauja kad sukels info pavojų kieno nors gyvybėms ar vykdomoms operacijomis. Minimalus pranešimas duoda laiko "susipakuoti lagaminus". Šitaip lieka ir vilkas sotus ir avis sveika.
enternald 2010-12-04 17:00
Gandai gali daug pridaryti žalos. Pasklido gandas prieš keletą metų, kad Steve Jobs ligoninėje dėl širdies priepuolio tai akcijos krito (juokingiausia, koks protas mąsto, kad S. Jobsas vos ne vienas dirba "Apple", bet viso gali būti, nes "Apple" fanai ne protingiausi). Iš Wikileaks apie Lietuvą juokingiausia buvo, kad Vokietija bijo padėti Gruzijai, bijodama Rusijos, tai prašo Lietuvą būti tarpininke. Paradoksas.
Anonymous 2010-12-04 17:06
kaip ir rase straipsnyje.. reikia teisti tuos kurie atsakingi uz tokius veiksmus, o ne tuos kurie sneka apie tai.