Nežiūrint sukelto šurmulio ir vidaus problemų „Wikileaks“ įkūrėjas jau planuoja sekančius informacijos paviešinimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2010-12-04 17:25
zmogau, Steve Jobs buvo ismete is applo akcininkai.. bet pradejo viskas slysti is ranku.. tad atgal preme i apple.. todel normalu, kad po tokio gando zmones biski siktelejo.. ir jei wikileaks skelbtu gandus, tai jav vyriausybe tiesiog ir sakytu, kad tai smeiztas.. o dabar nieko nekomentuoja.. priesingai, pripazysta, kad buvo pavogti slapti dokumentai.. tad tegul prisema dabar atsakomybe.
Atlast 2010-12-04 18:12
atavar neapsimesk cia labai protingu. Visiems ir taip aisku, kad prognozes daro itaka akcijoms. Jeigu kazkas is to uzdirba, tai reiskia tuo uzsiima. Pavydi - pats uzdirbk. p.s. galejai uzdirbti is GBP kilimo, kol Airija taresi del paskolos su EU. Kodel nepirkai svaru? anyway cia prognozuojami ivykiai ir kai visi zino info nereikia ieskot kaltu. Man tai idomiausia kokia to veikejo motyvacija, kad uzsiima tokia veikla. Nu praleidus tas nesamones apie laisva nesusikompromitavusia zurnalistika. Butent asmenine motyvacija, kad rizikuoja savo laisve ir reputacija. Arba kazkas juk turi ji palaikyti, nes vienas lauke ne karys. Ir dar tokia mistika, kad JAV ir kitu saliu teisesauga jo iesko, bet net turedami foto neranda. eternal aciu uz nuosaikia nuomone, bet negi tikrai galvoji, kad nereikejo tu dokumentu viesinti? As suprantu, kad kazkam bus zalos, bet tokia realybe. Yla anksciau ar veliau islenda is maiso. Beje su Jobsu tai buvo priceless Tokia JAV reakcija kaip ir butu patvirtinimas, kad tuose dokumentuose raso tiesa. Bent jau JAV propagandos masina gavo smugi. Jeigu salis pasiteisindama demokratisku vertybiu skleidimu yra tokia veidmaine, gal jai bus sunkiau gauti pasaulio pasitikejima, kai planuos okupuoti sekancia sali. p.s. tikrai esu prastesnes nuomones apie Rusija ir nepalaikau islamistu teroristu. Straipsnyje sumaisyti terminai, tas "th3j35t3r" tikrai nera hackeris (nes hackeriai laikosi kitokiu principu), o armijai dirbantis samdomas kompiuteristas. Cia propaganda, kad aceit hakeriai puola hakerius del paviesintos info cha cha lol.
Atavar 2010-12-04 18:14
Labas rytas. O kas cia jau tokio netiketo ir sensacingo? Pagal itaka bei galia ir ego. sventu ten tikrai nera:) Ir dar visai normaliai valdomas tas ego sakyciau... Pabandyk isivaizduoti koks ego butu pas kokia s.koreja, irana ar ta pacia rusija turint tokia itaka ir galia pasaulyje.
Anonymous 2010-12-04 18:25
Atlast saunuolis! Geriau isiskaitykite ka sako vietoj demonstravimo savo "genialaus", paveikto propagandos smegenu veikla.. kaip tu turi tiek jegu ir kantrybes jiems aiskinti viska?
Goblinas 2010-12-04 18:32
troliams viską aiškint yra tas pats kas kovot su vėjo malūnais. bet pagarba, Atavar, už pastangas.
Atlast 2010-12-04 18:36
sveikinu susiradus asminini stabuka kolkas tu pats nesupranti, kas yra propaganda. Jis pats yra jos paveiktas, todel ir tiki JAV gerumu, bei teisingumu. Visos salys siekia dominuoti, todel isskirt viena kaip aceit teisingai valdoma yra kvaila, tuo labiau kad JAV nepretenduoja i tokia pozicija, kad ir kaip besistengtu
Atavar 2010-12-04 18:38
neapsimesk cia labai protingu. Jei keliu pikantisku pravardeliu islindimas reiskia smugi propogandinei masinai, ir skleidziamu vertybiu zlygima - tikrai nesi toks. Aj beje gal pacituosi keleta isWikiLeakintu "veidmainystes" faktu apie kuriuos cia vis kalbat? Bent jau suzinotume apie ka kalbat
Anonymous 2010-12-04 18:42
o tu dieve.. kaip man geda.. sorry, sumaisiau vardus.. atlast, atavar.. as turejau galvoje tave - Atlast! einu paredaguosiu!
Atlast 2010-12-04 18:46
gera ironija , pats pasijuokiau. Bet netaip supratai, ka norejau pasakyt. Daugiau mastyk savo galva.
Atavar 2010-12-04 19:03
Tas ir man bene idomiausia. Kokie jo motyvai is tiesu. Kas uz jo stovi (o greiciausiai jis zinodamas tai ar ne yra tik priemone isviesinti tai ka jam pateikia) Nes tie jo paistalai "kad visuomene turi zinoti tiesa" yra paistalai.
Atlast 2010-12-04 19:07
Skelbia apie laisva zodi, taciau patys dabar bando uztildyti zmogu, kuris laisvai kalba. Sekami viesu organizaciju nariai, nors vyriausybe neturetu kistis, juk jie nedaro nusikaltimo. Ir as neapsimetu protingu, bet kad tu kartoji mano zodzius tau protingumo neprideda.
Anonymous 2010-12-04 19:13
kad nuomone sutampa daugmaz uztat ten taip ir parasiau.. tik susiveliau su vardais..
Atlast 2010-12-04 19:19
Man sitie teiginiai atrodo priestaraujantys. Taigi pavadinkim, kad tau smegenys nepraplautos
Varnagas 2010-12-04 20:10
Krypstat į asmeniškumus, savo nuomonės ir ego gynimus kolkas toleruotinom priemonėm. Susiimkit. Iš parašytų žodžių atrodot protingi žmonės. Bet kai atsiranda oponentas... O pats gerbiu tokį informacijos paviešinimą. Gerbiu už vienokią ar kitokią drąsą tai darančius žmones. Pasekmės tokio reikalo tikrai negali būti ne dviparsmiškos. Vieniems nuo to geriau, kitiems blogiau. Dar kitiems nėra svarbu kas pasauly vyksta. Bet manau akivaizdu, kad to pasauliui reikia. Yra ir apie ką pakalbėt žmonėm, ir apie ką parašyt žiurnalistėliams. Taip pat tai labai didelis įnašas istorikams ir ateities kartoms. Tokia viešinimo veikla prasidėjo ne visai seniai. Sakyčiau beveik kartu su masiniu interneto populiarumu ir prieinamumu, socialiniais tinklais ir kitomis masinio žinių dalinimosi priemonėmis. Nenoriu nieko spėlioti ar pranašauti, bet man atrodo, kad pamažu ateina nauja privatumo ir skaidrumo era. Nežinau kiek ilgai ji užtruks kol ateis, bet aš čia matau labai ryžtingą jos pradžią. Kiek kalbama apie informacijos privatumą internete, google privatumo pažeidinėjimus ir t.t. Jei tokia era iš tikro ateina, ne tik valstybėms, bet ir fiziniams asmenims kaip jums ir man teks gerai pagalvoti ar varta ką nors daryti, jei tai labai lengvai gali išaiškėti. Tokiam vis labiau skaitmenizuotam pasaulyje dar yra kur pasislėpti nuo stebėjimo kamerų, bet greitai tam gali būti naudojami ir palydovai, paprastas mobilus telefonas. Jei dar nėra... Aš nemėginu prikišti konspiracijos teorijų ir kito nepatvirtinto dalyko, bet tai, kaip yra paviešinamas slaptas diplomatinis susirašinėjimas, paprastų žmonių žinutės rugsėjo 11 įvykių metu, skelbiamas paviešinimas apie bankus, mane tiesiog verčia galvoti, kad ateis ir mano eilė, kai suinteresuoti asmenys galės gauti mano email, sms, pokalbių ne tik išklotines, bet ir pačius įrašus. Jau nekalbant apie veiklą internete ir net gatvėje. Bet ne taip kaip iki šiol, o labai tikslią ir detalią. Taip, tai šiek tiek baugina velnių priėdusį žmogų. Ir aš nemėginu būti išimtis. Bet vistiek pasikartosiu, kad tokie leaks skatina galvoti, kad ateis laikai, kai nebebus kaip pasislėpti ir paslėpti savo veiksmų. Tai taip pat jau skatina galvot, ką reiktų keisti, kad man nebūtų nei gėda, nei baisu dėl tokio viešumo. Auksinė mintis: "nori ką nors pakeisti? pradėk nuo savęs". Jūs galit sutikti su mano išrašytu požiūriu. Bet prašau nesileist į asmeniškumus kaip mano amžius, rašybos klaidos, iš kokio rajono ir kito nieko tikro nesakančio. Būtik protingi ir diskutuokit kaip norėtumėt, kad su jumis diskutuotų. Ir kad nebūtų gėda prieš artimus, darbdavius ir kitus jum svarbius žmones, kai kas nors jūsų raštus susies su jūsų asmeniu
Defacto 2010-12-04 20:17
Visu pirma nemanau, kad kam nors idomu ar tu gerbi ar ne kazkokias salis. Tu ziuri i viska labai saliskai. Ir tavo pasisakymas kad Vokietija ar Prancuzija neturi stuburo yra klaidingas. Visu pirma Vokietija ir Prancuzija neturi biudzeto deficitio ir nezmoniskos skolos kuria turi JAV. Antra sios salys daugiau ar maziau viska atlieka diplomatiskai, nesikisdamos i kitu saliu reikalus ar teritorija. Ir butent del situ dalyku, daugiausia nutekejusios informacijos yra apie JAV, be to JAV yra supervalstybe nuo kurios galima sakyti tiesiogiai priklauso viso pasaulio ekonomika (ekonomikos venos yra doleris), dar galima prideti jos dydi ir visa tai padeda suprasti kodel tiek dokumentu nutekejo butent is JAV.
Atavar 2010-12-04 20:55
As tau atsakiau tavo zodziais. Nes toks posakis parodo kokiu tu laikai save. O ironijos tu irgi nesupratai Idomiai kai kurie zmones supranta laisva zodi. Visi turi zinot viska? Politikoje nera jokios konfidencialios informacijos? Kiekvienas zmogus turi ka slepti nuo kitu, jau nekalbant apie valstybes, ju vidaus virtuve, arba tarpusavio santykius. Galu gale jei kazkas tai imasi viesinti, ar gynyba nera naturali tokioje situacijoje? Beje vel niekaip nepateiki "nuleakintu faktu".
enternald 2010-12-04 21:08
Nenusišnekėk, kad Vokietija ir Prancūzija mažiau įsiskolinusios. Prancūzijos skola procentais nuo BVP didesnė nei JAV. Vokietijos skola tokia pati kaip jav. Ši schema yra skolos į BVP pokytis trijų šalių ((Vakarų)Vokietijos, Japonijos, JAV: http://en.wikipedia.org/wiki/File:PublicDebtTriade.PNG 2009 metais JAV turėjo 53 % , Vokietija 72 %, Prancūzija 77% Šiaip palyginimui: Kinijos skola 17 %, Lietuvos 32 %, Graikijos 127%. Prieš šnekėdamas paieškok statistikos. Tiesa šie duomenys neparodo ar šalys mokios, nes pvz Japonija su 190 % skola geriau laikosi nei Graikija. Dėl biudžeto deficito jis didesnis dabar, bet tai ne problema, jis skirtas skatinti ekonomiką, kai Prancūzija ir Vokietija taupo. Kitoks krizės valdymo planas. Jei dėl prekybos deficito, tai čia Jav problema, bet tu jos neminėjai. Ir nebūk naivus, nemanai, kad taip nesielgia Europos šalys, Rusija, Kinija. Vokietija užsienio politikoje tikrai neryžtinga užsidarius viduje. Kokias ji prastai ginkluotas pajėgas siunte į praeitus karus, kaip tas pats Wikileaks parodė, prašė Lietuvos tarti žodį apie Gruziją Rusijos invazijos metu. Wikileaks padarė tiesiog grubų žingsnį, bet jis iš esmės nieko nepakeitė.
Atavar 2010-12-04 21:19
Visu pirma, nemanau kad man idomi tavo nuome, jei nesugebi perskaityk kad tai buvo atsakymas ir niekuo neparemta teigini mano adresu, o ne seip pareiskimas. Jei palaikai kazka konkrecioje situacijoje, visiskai nereiskia kad jy garbini, ar pritari VISIEMS jo veiksmams. Tokie absoliutinimai ir pareiskimai is Atlast ir taves tik parodo jusu poziuri i kita nuomone. is Wikileaks vokietija/prancuzija: "jus palaikykit gruzija, mes to daryti negalim, bet jums pritariam" "butina priesintis rusijos siekiams didinti savo itaka postsovietinems respublikoms" "rusija siekia skaldyti europa, tam reikia priesintis" "ES reikia uzsitikrinti energetine nepriklausomybe, kuriant vieninga energetine erdve ir vykdant vieninga politika" - kaip tai skamba palyginus su oficialioj erdvej vyraujanciais pareiskimais/veiksmais?
siqis 2010-12-04 21:32
, bent vienas faktais "kalba", o ne kažkokia sąmokslo teorijų ar rus-propagandos-tv "tiesa"
Atlast 2010-12-04 22:15
Valstybes tarnautojai ir yra tarnautojai, todel tai nera asmenine info. Naiviai kalbant ju veikla turetu buti skaidri. Yra slapta info karinese strukturose, zymima atitinkamais grifais. As negaliu pasakyt ar diplomatinei veiklai tai taikoma kaip ir karinei. Pasidomesiu.