Nežiūrint sukelto šurmulio ir vidaus problemų „Wikileaks“ įkūrėjas jau planuoja sekančius informacijos paviešinimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atlast 2010-12-04 22:19
Na pasinaudosiu tavo patarimu Gilios mintys tavo komentare, tikrai vercia pamastyt.
enternald 2010-12-04 23:41
Na ir.... Tai ne santykiniai vienetai, o absoliuti skola, tokia pat situacija ir Prancūzijoje ar Vokietijoje.
Freeman 2010-12-05 02:11
Ponas M. Ahmadinejad'as suskėlė kaip visada savam stiliuje "...su šiuo skandalu susijusios Vakarų valstybės ir sionistų režimas" šiai minčiai turbūt pritaria didžioji dalis šio forumo zeigeisterių ir anarchija.lt veikėjų:) Na atrodo, kad tiesą rašo, žinoma oficialūs lygmenys niekada to nepatvirtins. O kad JAV propaganda gavo smugį, kai buvo paviešinta tokie dalykai, kaip Putinas su Medvedevu yra pavadinami betmenas su robinu, ar Iraną nori pačios arabų šalys pamokyt, ar JAV stengėsi diplomatiškai išpręsti Gruzijos- Rusijos konfliktą, na nežinau man joks smūgis nesivaidena. Veidmaniškumas irgi iš tos pačios serijos, nieko naujo kuo neužsijama kitos valstybės diplomatiniu lygmeniu. Tikriesiems JAV sąjungininkams pagrinde NATO valstybėms šis nuotykis vargu ar turės kažkokios reikšmės palaikant/pasitikint JAV kitame konflikte, jeigu toks kada nors įvyks. Nieko tokio baisau apie Prancūziją ar Didžiąją Britaniją nepasakyta, o su Rusija ar Kinija santykiai ir taip specifiniai taigi apibendrinant kad gauti saugumo tarybos pritarimą kažkokiems veiksmams kariniams šie paviešinti dokumentai vargu ar kažka pakeis...nors nežinai ka jie ten dar iškapstys.
RiMuSaS 2010-12-05 02:31
Paviesino 250k+ dokumentu is ju 15k+ slapta ? tik nesakyk kad perskaitei. Tik straipsni ir ne nemeginai uzmest akies daugiau kad ir kokius 5-10 random straipsniu perskaityt ? Skaitykit ir bukit ramus. Inksciat tapati per ta pati. O cia speliojimai visokie nieko neduoda. Kodel taip jau smarkei nurasoma jo idejine dalis atskleidziant tokius dokumentus ? Argi zmogus seis laikais nebegali nieko daryt is idejos ? Gal taip ir nedaro, bet atrodo, kad iskart ciniskai iskot/speliojat ka jis uztai gauna kokia nauda.
Freeman 2010-12-05 09:27
Taip skaiciau ir nemažai bet tai esmės nekeičia apie ką rašoma, daug maž visur: paviešinti faktai jų pasekmės, bei interviu su pačiu J.Assang'u. O perkskaičius galima ir padiskutuoti ir paspėlioti, o ne tik tikėti naiviai ir aklai, kad visa tai dėl bendro pasaulinio gėrio. Taip gal būt ir dėl to, bet tai lygiai toks pats spėjimas kaip ir visi kiti.
ghetica64 2010-12-10 15:35
Taip, butent kokia yra jo motyvacija? Visa si istorija primena pasaka. Atsiranda mat, zmogus kuris del savo idealo aukoja viska, kuriam rupi zmoniu laisves ir taises. Netikiu tokiom pasakom. Neimanoma isivaizduoti kaip tokios salys kaip Koreja, Kinija, Rusija nori tokios neigiamos informacijos apie JAV, ir kiek ji pasiulytu jam uz jos atskleidima. Kremlius net siule Assange suteikti nobelio taikos premija , Putinas taip pat paiko Assange pozicija ir kritikuoja JAV uz zodzio laisves pazeidima jei jie teistu Assange. Be to wikileaks nepaviesino jokios kompromituojancios informacijos apie sias salis. Gali buti, kad jis yra papirktas. Jei taip tai kodel ta informacija nebuvo pateikta individuoliai tiem, kas ji nusamde? Gal todel, jog jie norejo, kad kiltu masiu nepasitenkinimas JAV, lengva pergale, kova be ginklu. Be to jei bus paviesinta informacija apie ''Bank of America'', tas pasitikejimas JAV visiskai zlugs, nes tuose bankuose tikra velniava, praktiskai ''bankai valdo Amerika'' (''The Money Masters''). Tuomet, galbut tokia salis kaip Rusija gaus proga igyti lyderes pozicijas pasaulyje. Gerokai pasikeis jegu persvara. Svarbiausias klausimas: Ar pasulio zmonems yra nauding, kad Amerika praranda lyderes pozicijas? Gal mes begam nuo vilko o uzsoksim ant meskos? Be to labai keista, kad Australija kuri visada lysdavo i sikna JAV gina Assange, kaltindama JAV , kad tai ji kalta del inf. paviesinimo, Australijai geri diplomatiniai santykiai neberupi? O gal ,,ziurkes bega is skestancio laivo?''
Pumper 2010-12-10 15:39
Kodėl Australija turėtų savo pilietį JAV atiduoti, kai ta net oficialiai jokių kaltinimų nėra pateikus?
ghetica64 2010-12-10 16:06
Nebuk naivus, kam rupi vienas zogus? Del politiniu tikslu nuzudomi tuktanciai, milijonai. Salis tikrai negadintu savo diplomatiniu santykiu del vieno zmogelio. Gal wikileaks turi kazkokios neigiamos informacijos apie sia sali.. nzn. Gal Australija tiesiog bijo Assange, del to jam pataikauja.
Pumper 2010-12-10 16:19
Gal biški smegeninę pasuk. Manai, kad Lietuva tave JAV atiduotų tik dėl to, kad tie taip liepė? Be jokių kaltinimų ir priežasčių? Ar galvoji, kad ir pačios Australijos valdžiai labiau rūpi, ką apie juos JAV galvoja, nei patys Australijos piliečiai, kurie tikrai nepritartų tokiam savo žmogaus atidavimui egzekucijai už nieką.
ghetica64 2010-12-10 16:34
Australija bet kokiu atveju rastu pasiteisinima atiduoti Assange JAV, pvz jog jis yra nusikaltelis, kelia pavoju nacionaliniam saugumui ir t.t, nebent jei masiu nepasitenkinimas butu labai didelis, tada taip. Galbut masiu baime itakos turi kaip tu sakai, bet nemanau, kad tai vienintelis dalykas. Bet to, valdzios tikslas yra valdzia o ne zmoniu gerove. Jie betkokiu atveju ziuri savo interesu.
Pumper 2010-12-10 17:03
Kaip ten bebūtų, Australija dabar niekaip JAV negali išduoti Assange, net ir jei norėtų, nes jis dabar UK, o UK dar galioja teisinė sistema ir žmogaus teisės, todėl niekas jo niekam neatiduos be rimtų priežasčių - nuo kada gandono nepanaudojimas Švedijoj gresia ekstradicija JAV mirties bausmei (kaip kai kurie debilavoti politikėliai siūlo).
kionig 2010-12-10 17:44
Kas is to asendzo, jis tik politine marionete. Pacio Wikilikso tikslai bus zinomi dar negreitai, bet labai panasu, kad uz viso sito stovi JAV. Pakolkas tokie viesinimai, tik to puslapio reitingu kelimui.
ghetica64 2010-12-11 18:27
Gal juokauji??? Manai kad JAV statytu save i toki pavoju, paviesindama savo silpniausias vietas teroristiniu ispuoliu atveju? Kokiu tikslu ji taip save apdergtu? ES ir kitu saliu pasitikejimas ja silpneja. Manai ji sito siekia?
Anonymous 2010-12-11 18:33
kionig 2010-12-11 18:43
Kodel manai, kad juokauju ? JAV jau senai sedi gilioje siknoje, tai jai skelbti tokius burbulus naudinga. Ir koks cia povojus ? Galima suvaidinti ir tiek. Svarbu, kad europoje butu samysis, kad kapitalai begtu i JAV. Jav jau seniai neikas nebepasitiki. Taigi JAV tikslas yra suzlugdyti savo konkurentus kaip ES, su kinais jei kitaip susidoros. Registracijozs, juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis
Anonymous 2010-12-11 18:58
kionig 2010-12-11 19:08
ghetica64 2010-12-11 20:07
nemanu, kad JAV tai naudinga, kai buvo pranesta, kad bus paskelbta informacija apie ''Bank of America'' jo akcijos nukrito 3 proc., jokios cia naudos. Teroristai zino silpniausias JAV vietas ir kt. Tai milziniska kaina jei JAV tuo nori tik atkreipti i save demesi. JAV savo konkurentu nesuzlugde, nei Rusijos, nei Kinijos nei kitu, neigiama informacija daugiausia apie ja. Aisku laikas parodys. Bet dabartiniai faktai sito tikrai neirodo. JAV viskas tik bloges, jei bus dar informacijos.
Pumper 2010-12-12 11:37
Na, kad JAV viskas tik blogės tai tik žmonėm negerai, o valdžiai kaip tik į naudą, nes dar daugiau laisvių dėl "saugumo" galės atimti, kol išvis į lagerius pradės vežti vagonais. Nuo 9:30 vienas iš tą įstatymą prastūmusių valdininkėlių net pripažįsta ne tik, kad neskaitęs įstatymo pasirašė (t.y. papirktas buvo) bet ir kad tas įstatymas įteisina lagerių statybas.
ghetica64 2010-12-12 17:07
Jei mases ''daleis'' tai visko gali buti. Priklausys nuo to ar valdzia sugebes tai daryti be masiu pasipiktinimo, slaptai. Zvelgiant i zmonijos istorija, visada matomas desningumas: Is masiu iskyla lyderiai kurie apsimeta arba ne, kad atstovauja ju interesus, igyja pasitikejima ir jiems mases suteikia privilegija valdyti, begant laikui valdzia pamirsta masiu interesus ir ima ziureti savu, kuriu tikslas yra joje isilaikyti ir tureti kuo daugiau jegos, laikui begant valdzia ima taip spausti mases ir jas isnaudoti kad tampa nebepakeliama, arba valdzia pati susikompromituoja ir yra atskleidizami jos tikrieji interesai, kai pasiekiama tam tikra riba mases sukyla ir isirenka sau naujus lyderius, deja tai atseina zmoniu krauju ir visu kitu istekliu naikinimu. Taigi viskas ratu ir visados aplink. Klausimas ar si valdzia pakankamai gudri, kad issilaikytu? Ar ji sugebes visiskai uzvaldyti mases? Pasiekti tai jog butume valdomi lyg robotai? Ar ji jau tai daro? O gal galetume is to pasimokyti ir mes? Kazka pakeisti?