Siūloma Lietuvoje uždrausti gyventojams alkoholio įsigyti internetu  (9)

Nuo liepos siūloma uždrausti užsisakinėti ir pardavinėti internetu alkoholį fiziniams asmenims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak tai numatančias pataisas Seime užregistravusių konservatorės Vincės Vaidevutės Margevičienės ir socialdemokrato Algirdo Syso, taip siekiama sumažinant alkoholio vartojimą.

Siūloma prekybos alkoholiu licencijas turinčias įmones įpareigoti alkoholį gyventojams parduoti tik toje prekybos vietoje, kuri įrašyta į licenciją. Tokiu būdu, siūloma uždrausti mažmeninę prekybą alkoholiu naudojant ryšio priemones, pavyzdžiui, užsisakant internetu ir atsiskaitant iš karto arba gavus prekes.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian BNS sakė, kad dabar įstatymai aiškiai nereglamentuoja prekybos alkoholiu, skirtingai nei tabaku, užsisakant įvairiomis ryšio priemonėmis.

"Dabar draudimas internetu įsigyti alkoholio neįteisintas", - sakė G.Belian.

V.V.Margevičienės teigimu, pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai įmonės alkoholį atveža tiesiai į namus.

"Šiuo būdu alkoholiniai gėrimai dažniausiai įsigyjami galutinai prisigerti, tai yra sąmonės nekontroliuojamam didelių alkoholio kiekių vartojimui, kas sukelia realią grėsmę žmogaus sveikatai ir gyvybei", - tvirtino V. V. Margevičienė.

Pasak jos, užsisakant alkoholį internetu, nebelieka tiesioginio kontakto su pirkėju.

"Būtent dėl to neįmanoma užtikrinti įstatyme numatytų draudimų: parduoti alkoholinius gėrimus asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, neblaiviems asmenims, draudimo prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 iki 8 valandos", - teigė parlamentarė.
Pataisas Seimui tikimasi pateikti dar pavasarį, jos įtrauktos į plenarinės sesijos darbotvarkę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)