Kokių profesijų atstovams Lietuvoje labiausiai augo atlyginimai?  (1)

Statistikai nurodo, kad praėjusių metų paskutinį ketvirtį, lyginant su trečiuoju ketvirčiu, atlyginimai iki mokesčių augo vidutiniškai 2,8 proc. Tačiau buvo ir tokių sričių, kur augimas vidurkį viršijo 2-4 kartus. Mažiausiai atlyginimai augo dirbantiems „piningiausiame” sektoriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per metus atlyginimai sparčiausiai augo dirbantiesiems kasybos ir karjerų eksploatavimo srityje. Čia fiksuojamas 12,6 proc. augimas. Toliau rikiavosi tokios ekonominės veiklos sritys kaip transportas ir saugojimas (6,1 proc.), administracinė ir aptarnavimo veikla (4,4 proc.), didmeninė ir mažmeninė prekyba; variklinių transporto priemonių ir motociklų remontas (3,4 proc.), meninė, pramoginė ir poilsio organizavimo veikla (3,2 proc.), žmonių sveikatos priežiūra ir socialinis darbas (2,9 proc.).

Mažiausiai atlyginimai kilo dirbantiems finansinių ir draudimo paslaugų sektoriuje – 0,9 proc. Įdomu tai, kad šio sektoriaus darbuotojai yra geriausiai apmokami. Čia algos vidurkis iki mokesčių yra 4063 Lt, kai šalies vidurkis 2232 Lt.

Dirbantiems žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės srityse alga per metus augo vidutiniškai 1 proc., kaip ir statybininkams. Užsiimantiems informacija ir ryšiai atlyginimai didėjo 1,3 proc., apdirbamojoje pramonėje – 1,5 proc., elektros, dujų, garo tiekimu ir oro kondicionavimu - 1,9 proc., apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veikla – 2,1 proc., viešuoju valdymu ir gynyba – 2,3 proc., kaip ir nekilnojamoje srityje. Beveik kaip šalies vidurkis augo švietimo darbuotojų (2,4 proc.), komunalininkų (2,6 proc.) ir mokslininkų (2,6 proc.) atlyginimai.

Kaip nurodo Statistikos departamentas, darbo užmokesčio padidėjimą ketvirtąjį 2012 m. ketvirtį lėmė didesnės nereguliarios premijos, priedai, priemokos ir vienkartinės piniginės išmokos.

ealusis darbo užmokestis ketvirtąjį 2012 m. ketvirtį, palyginti su ankstesniuoju, padidėjo: šalies ūkyje – 2,4, valstybės sektoriuje – 3,0, privačiajame – 2,0 procento.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: