Devynerių metų genijus universitete dėstė trečiakursiams (Video)  (0)

Devynerių metų Vitalijus Nečajevas iš Čerkasovo (miestas centrinėje Ukrainoje) būdamas 9 metų rašo įvarius mokslinius darbus ir domisi istorija. Iki trejų metų jis nekalbėjo, tačiau vėliau visus stebino savo fenomenalia atmintimi. Vaikas gramatiškai dėsto mintis ir rašo sudėtingiausius tekstus be klaidų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš pradžių aš norėjau tapti politiku arba prezidentu, kad galėčiau padaryti savo šalį geresne, tačiau vėliau supratau, kad šioje srityje bus sudėtinga dirbti. Mokykloje visi dalykai man sekasi lengvai, žinoma, išskyrus tapybą ir darbus. Be jokių sunkumų prisimenu didelį kiekį informacijos. Galiu iš karto atpasakoti pažodžiui perskaitytą straipsnį, eilėraštį, kelių puslapių tekstus. Beje, bibliotekoje jau turiu apie 150 knygų. Ne, ne pasakų ar kitų vaikiškų knygelių, o rimtų knygų apie istoriją, detektyvus ir kitką“, – pasakojo žurnalistams Vitalijus.

Labiausiai berniukas domisi istorija. Ją vadina savo gyvenimo aistra. Jis pradėjo rašyti netgi knygą.

„Tai bus ne vadovėlis, o populiarus leidinys. Jau esu parengęs skyrius apie Egiptą, Antrąjį pasaulinį karą, daugiausia rašysiu apie Ukrainą. Manau, kad po kelerių metų ją baigsiu rašyti. Po to užsiimsiu skelbimo klausimais.

Neseniai teko garbė dėstyti universitete trečiakursiams apie Ukrainos germanus ir apie Kijevo Rusios istoriją. Ruošdamasis paskaitoms nerašau konspekto ar plano. Visa medžiaga yra mano galvoje“, – tęsė genijus.

Čerkasovo universiteto istorijos fakulteto direktorius labai nustebo šio berniuko talentu. „Kad Vitalikui būtų patogiau, jis paskaitą skaitė stovėdamas ant kėdės, kad studentai jį matytų. Jis puikiai susitvarkė su dėstytojo pareigomis. Dar puikiau atsiminė visas datas, vietas, vardus, faktus. Toks studentas būtų tikras auksas“, – sakė direktorius.

Tačiau pats Vitalijus teigia, kad galbūt ateitį sies su užsienio arba su Kijeve esančiais universitetais. Jis nori mokytis pačiame geriausiame universitete. Tačiau gyventi nori likti Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Natalja Kardamovič
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)