Darbo „Facebook“ realybė: neribotos darbo valandos, jokio privatumo ir neskalbtų vadovų drabužių rūšiavimas  (4)

„Facebook“ pernai buvo išrinkta geriausia darboviete pasaulyje, tačiau panašu, kad ne visi šios kompanijos darbuotojai sutiktų su tokiu įvertinimu. Keli buvę „Facebook“ darbuotojai atskleidė, koks iš tiesų yra darbas šioje „svajonių kompanijoje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Business Insider“, nepatenkinti socialinio tinklo darbuotojai savo nuomones ir pastebėjimus paskelbė svetainėje „Quora“. Dalis jų kelia šypseną (pvz., yra tokių, kurie skundžiasi maisto pertekliumi – „Facebook“ savo darbuotojus maitina nemokamai). Tačiau yra ir rimtesnių nusiskundimų.

„Facebook“ inžinierius Keithas Adamsas teigia turėjęs šešias savaites iš eilės dirbti ir budėti kiaurą parą be poilsio dienų. „Budėjimo metu inžinieriai yra atsakingi už tai, kad paslaugos visada veiktų, nesvarbu, kas įvyktų. Tomis savaitėmis negalėdavau išvykti iš miesto net savaitgaliais“, – sako K.Adamsas.

Kitas buvęs darbuotojas teigia turėjęs ištverti įtemptą darbo grafiką: „Dirbau 12–14 valandų per dieną, turėjau būti visuomet pasiekiamas telefonu ir ypač rūpintis savo pasiekimais.“

Dar vienas neprisistatęs „Facebook“ inžinierius pastebi, kad darbuotojai ragindami būti savimi, todėl kompanijoje stinga profesionalumo. „Daugumoje kompanijoje savo asmenybę atitveri nuo darbo, kur turi būti dalykiškesnis. Tokios „sienos“ neegzistuoja „Facebook“, dėl to tenka susidurti su nepatogiomis situacijomis“, – pastebi jis.

Jo kolega priduria, kad darbuotojai „niekada neturi jokio privatumo darbe“.

Buvęs „Facebook“ praktikantas pastebėjo, kad bendrovėje trūko susitelkimo į konkrečius darbus. Kitas darbuotojas sako, kad kompanija neturi praktiškos infrastruktūros, o bandant daryti kietus dalykus turint 4 tūkst. žmonių komandą yra kur kas sunkiau nei 500 darbuotojų komandoje.

Visa tai daro nemažą įtaką darbuotojams: „Instrukcijos nebuvo aiškios, viskas buvo spėlionių žaidimas ir aš buvau pasmerktas susimauti. O kai aš nesublizgėjau, man buvo pasakyta, kad neturiu profesionalo intuicijos.“
Kitas anonimas skundėsi: „Tai buvo iki šiol bene blogiausia mano patirtis. Buvau laikinai paskirtas administratoriumi ir beveik neturėjau paaiškinimų ar apmokymų, o man vadovavo du blogiausi vadovai, su kokiais kada nors teko bendrauti. Komanda su manimi elgėsi kaip su šiukšle ir man teko atlikti išties neįprastas užduotis.“ Viena jų buvo išrūšiuoti neskalbtus vadovų drabužius.

Ir nors karjeros prasme „Facebook“ gali atrodyti išties perspektyvi kompanija, ne vienam daug pastangų atidavusiam socialinio tinklo darbuotojui teko nusivilti. „Žinodami, kad dirba staigiai išpopuliarėjusioje kompanijoje, kurios vertė šiuo metu turėjo siekti 200 mlrd. dolerių, bet išėjimas į akcijų biržą buvo nesėkmingas, daug darbuotojų pasijuto bejėgiais matydami, kaip jų turimų akcijų vertė smunka“, – sakė vienas šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)