Negauni paskolos? Pažiūrėk, su kuo draugauji „Facebook"  (0)

Apdairūs skolintojai ėmė vertinti kreditingumą pagal draugus, kompiuterio buvimo vietą ir rašymo būdą. Skolintojai taip pat tikrina, ar draugai socialiniuose tinklalapiuose tvarkingai moka paskolas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pasirodo, žmonės puikiai supranta, kas yra patikimas“, – sakė bendrovės Lenddo (padedančios viduriniosios klasės atstovams, pasitelkus ryšius socialiniuose tinklalapiuose, užsitikrinti kreditingumą) prezidentas Jeffas Stewartas.

Jo teigimu, dabar galima įvertinti patikimumą pagal veiklą interneto socialiniuose tinklalapiuose.

Bankai atidžiai stebi žmonių pajamas. Dabar skolininkai mano, kad socialiniai ryšiai – vienas iš asmens kreditingumo rodiklių.

„Lenddo“ greitai gali išsiaiškinti, ar jūsų „Facebook“ draugai tvarkingai moka paskolų įmokas. Jei ne, kredito greičiausiai nesuteiks ir jums. Šansai gauti paskolą dar mažesni, jei tarp jūsų draugų yra teisės pažeidėjų.

 

Na, o Vokietijos įmonė „Kreditech“ kreditingumą vertina ir pagal žmonių veiklą interneto parduotuvėse „eBay“, „Amazon“, ne tik pagal veiklą „Facebook“.

„Kreditech“ kreipia dėmesį ir į tai, kaip klientas pildo prašymą internete. Jei asmuo rašo vien didžiosiomis raidėmis arba apskritai nevartoja didžiųjų raidžių, jis netenka kelių taškų.

„Kreditech“ nustato ir jūsų kompiuterio buvimo vietą. Kuo geresniame rajone gyvenate ar dirbate, tuo didesni jūsų šansai. Vieno iš įmonės įkūrėjų Sebastiano Diemerio teigimu, visa surinkta informacija padeda susidaryti nuomonę apie paskolos prašančiojo asmenybę.

 

Tiesa, nauji metodai sulaukia ir kritikos. CreditSesame.com kreditų specialistas Johnas Ulzheimeris sako, jog „Facebook“ draugai negali būti garantija, kad asmuo laiku mokės įmokas.

Žinoma, abejotini draugai „Facebook“ nesuteiks jums patikimumo, bet, J. Ulzheimerio įsitikinimu, spręsti pagal socialinius tinklalapius rizikinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)