Neįtikėtinos istorijos: žmogus, pasiekęs beveik 400 Gineso rekordų (Video)  (5)

Jei kartais kokią dieną pajustumėte nušvitimui prilygstančią būseną ir nei iš šio, nei iš to panūstumėte… kad ir pasiekti kokį nors Gineso rekordą, prisiminkite posakį: „Svajokite atsargiai – svajonės pildosi.“ Pasirodo, Gineso rekordai – visai pasiekiamas dalykas. Ne tik pasiekiamas, bet tiesiog… kolekcionuojamas. Kaip kitaip būtų galima pavadinti Ašritos Furmano (Ashrita Furman) pasiekimus – beveik 400 Gineso rekordų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galbūt jį galima pavadinti daugiausiai pasaulyje pasiekimų turinčiu asmeniu. Gal – hiperuniversaliu atletu. Šiaip ar taip, jis – iškiliausias Gineso rekordų knygos rekordininkas per visą šio leidinio egzistavimo istoriją. Kodėl? Nes nuo pat 1979 m. šis žmogus įsigudrino pasiekti kone pusę tūkstančio planetos rekordų. Rimtai.

Tai – kažkokia beprotybė. Kokių tik triukų nėra iškrėtęs šis vyrukas! Pavyzdžiui, 27 tūkst. šuoliukų, į šonus vienu metu išskleidžiant ir kojas, ir rankas. Arba šienapjovės balansavimas ant smakro. Jam priklauso ir sunkiausių pasaulyje batų avėjimo rekordas, didžiausio pasaulyje lanko sukimas ant liemens, ilgiausia distancija, įveikta pasišokinėjant. Arba pusė maratono distancijos, įveikta su atidarytu buteliu pieno. Ir t. t., ir pan. Šiuo metu jam priklauso 148 Gineso pasaulio rekordai. O iš viso rekordininku jis yra tapęs daugiau kaip 350 kartų. O naujausia svajonė – įkopti į Maču Pikču miestą ant kojūkų.

Režisierius Brajanas Makdžinas (Brian McGinn) nusprendė įamžinti neįtikėtiną Ašritos Furmano gyvenimą neilgame dokumentiniame filme „Record Braker“, kurį artėjant savaitgaliui ir siūlome pažiūrėti.

(P. S. O jei kada vis dėlto pavyktų įsiamžinti Gineso rekordų knygoje, nedžiūgaukite pernelyg audringai – ko gero, A. Furmanas tą rekordą iš jūsų anksčiau ar vėliau paverš… :)

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(3)

Komentarai (5)