Hipertikroviška tapyba pirštu: kaip su iPad nutapyti gyvą Morganą Freemaną? (Video)  (7)

200 val. ir 285 tūkst. prisilietimų pirštu – tokia yra įspūdingai hipertikroviško M. Freemano paveikslo statistika. Jos autorius – 26-erių britas Kailas Lambertas. Šis Morgano Freemano atvaizdas atrodo tikroviškesnis už gyvą M. Freemaną. Tačiau tai – ne fotografija, o tapytas portretas. Maža to, tapytas pirštu. Jei negalite patikėti savo akimis, žiūrėkite vaizdo siužetą, kuriame viskas atskleidžiama žingsnis po žingsnio. Beje, per 2 paras nuo įkėlimo gruodžio 2 d. jis "YouTube" peržiūrėtas 4,5 mln. kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurti tokį skaitmeninį šedevrą piršto pabraukymais jauną britų menininką įgalino speciali programėlė, kuri skaitmeninio lapo paviršių išdidina iki kelių pikselių rezoliucijos. Tada ir pradedama tapyti pirštu – potėpis po potėpio. Rezultatas – neįtikėtinai gyvas žmogaus portretas. Prie neįtikėtinai tikslaus portreto (originalios fotografijos autorius – Skotas Griesas) B. Lambertas praleido visą mėnesį. 285 tūkst. potėpių kruopštusis menininkas dailino kiekvieną M. Freemano garbanėlę, apgamėlį, barzdos plaukelį ir prakaito šlakelį. Vaizdo siužete žingsnis po žingsnio demonstruojamas visas tapybos procesas. K. Lambertas atskleidžia, kaip naudojasi specialia tapybos pirštu programėle "Procreate", su kuria jis priartina lapo paviršių iki kelių pikselių mastelio.
Stulbinamo tikslumo darbas, žinoma, sulaukė visažinių kritikų strėlių – esą šis M. Freemano atvaizdas yra klastotė, kurią padaryti su "Procreate" – juokų darbas (keista, kad iki šiol niekas kitas – net ir patys kritikai – taip pajuokauti nebandė), o K. Lamberto vaizdo siužete viskas įrašyta atbuline eiga ir nėra tikroji tapybos proceso reprezentacija.

Tačiau K. Lamberto darbų portfelyje – daugiau gluminančio tikroviškumo tapybos darbų. Taip pat ir Barako Obamos bei Beyonce atvaizdai.

"Į tapybos procesą įsitraukiu nepaprastai intensyviai ir praleidžiu galybę valandų, - pasakoja hipertikroviškos tapybos virtuozas. – Dirbu kasdien po 9-10 val. Ir tai – tik kuriam nors vienam paveikslo ploteliui. Idėja nutapyti M. Freemaną į galvą šovė pažiūrėjus filmą "Oblivion."

iPad'u K. Lambertas tapo nuo 2010 m. Imtis tokios tapybos jį įkvėpė legendinio britų menininko Deivido Hoknio (David Hockney) darbai – nutapyti irgi iPad'u. Iki tol Kailas tapė naudodamas programėlę "Brushes". Idėja nutapyti M. Freemaną į galvą šovė pažiūrėjus filmą "Oblivion".

Menininko darbu liko sužavėta ir kompanija "Apple" (iPad kūrėjai). Jie pakvietė K. Lambertą papasakoti apie programėlės ir įrenginio naudojimo galimybes konferencijoje "Macworld Conference".


(17)
(0)
(0)

Komentarai (7)