Kiek uždirbs naujasis „Microsoft“ vadovas?  (3)

„Microsoft“ vykdomasis direktorius Satya Nadella gali tapti vienu geriausiai apmokamų įmonių vadovų pasaulyje. CNN.com suskaičiavo, kiek jis uždirbs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2014 m. S. Nadella uždirbs 17,2 mln. dolerių, įskaičiuojant ir gautas bendrovės akcijas. 2015 m. jo uždarbis gali kone padvigubėti. Susitarimas su „Microsoft“ naujajam vadovui leidžia tikėtis net 30,4 mln. dolerių.

Tiesa, metinė S. Nadellos alga nėra tokia įspūdinga – „tik“ 1,2 mln. dolerių, tačiau visas jo atlyginimas susidės iš keturių dalių.

Be metinės algos, jis gaus priedus už sėkmingą darbą, kurie gali siekti 3,6 mln. dolerių.

Taip naujajam vadovui bus atsilyginta bendrovės akcijomis, kurios ir sudarys liūto dalį uždarbio. Tiksli jų vertė priklausys nuo situacijos rinkoje.

Jei „Microsoft“ paklius į geriausiai pasirodžiusių bendrovių šimtuką, S. Nadella gaus 900 tūkst. bendrovės akcijų, kurių vertė šiuo metu viršytų 37 mln. dolerių.

Jei bendrovė į šimtuką nepakliūtų, S. Nadellai atiteks 150 tūkst. „Microsoft“ akcijų.

Net jei labai nesisektų, bendrovės vadovas šiais metais uždirbtų 6,6 mln. dolerių, o kitais 19,8 mln. dolerių.

Buvęs „Microsoft“ vykdomasis direktorius Steve‘as Ballmeris uždirbo 1,3 mln. dolerių per metus ir negavo jokių priedų. Jis buvo ir yra antras stambiausias „Microsoft“ akcininkas, todėl papildomos motyvacijos stengtis, jog bendrovė rodytų gerus rezultatus, jam nereikėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (3)