Filipiniečių pramogos: 6 metrų ilgio pitonų atliekamas masažas (Video)  (0)

Cebu miesto zoologijos sodas Filipinuose turistams pradėjo organizuoti vieną keisčiausių pramogų. Tai - 6 metrų ilgio didžiulių Birmos pitonų (dar kitaip vadinamų - tigrinių pitonų) masažas. Klientas yra paguldomas, ant jo dedamos kelios gyvatės. Pitonai raitosi ir tokiu būdu masažuoja zoologijos sodo lankytoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis šio zoologijos sodo vadybininkas Giovannis Romaratas tikina, jog norėjo padaryti sodą labiau „interaktyvų“, todėl nuspręsta, kad visi lankytojai galės pačiupinėti, paglostyti ir prisiliesti prie kai kurių gyvūnų.

Taip pat pristatyta ir naujiena - pitonų masažas.

Jį išmėginęs jaunas vyras į kamerą sakė, kad jausmas labai geras, gyvatės nėra per sunkios. Tačiau vienu momentu jis pajuto, jog pitono susukta kilpa aplink jo kaklą vis siaurėja.

Pamiršusiems priminsime, jog pitonai - plėšrios gyvatės, mėgstančios ryti stambias aukas.

Zoologijos sodo darbuotojai tikina, jog šaltakraujai augintiniai prieš „darbo dieną“ gausiai prišeriami, todėl žmogus, kaip potencialus kąsnelis, jų nedomina.

Dalis skaitytojų, įsivėlę į komentarų mūšį po naujiena iš Filipinų tikino, jog tigriniai pitonai - itin paklusnos ir žmogui nepavojingos gyvatės. Žmonės jų visai nedomina, visų pirma, dėl išsišokusių pečių ir stambių kaulų - mus praryti pitonams būtų labai sudėtinga. Taip pat pitonus vilioja maisto - smulkių paukščių ir žinduolių - kvapai. Žmogaus kvapas šiai gyvatei visai nekelia apetito.

Tačiau žiemą kaip pasklido naujiena, kad pirmą kartą istorijoje Afrikos pitonas užfiksuotas ryjantis antilopę gnu – didžiausią įmanomą auką. Vargu, ar žmogus yra stambesnio sudėjimo už šį kanopinį žinduolį.

„Pirmą kartą gyvenime mačiau kažką panašaus, nors Pietų Afrikos rezervatuose dirbu jau 15-a metų, esu aplankęs kelias Afrikos šalis, - tuomet pasakojo 35-erių metų prižiūrėtojas. - Tai neįtikėtinai retas reginys. Netgi manau, kad pirmą kartą istorijoje yra nufotografuota ir užfiksuota, kad Pietų Afrikos pitonas pagauna ir praryja tokią didelę auką, kaip antilopė gnu.“

Herpetologai, su kuriais vyras vėliau konsultavosi taip pat buvo priblokšti šių nuotraukų. 

„Įprastas pitono elgesys yra gaudyti įvairius žinduolius, tačiau tai - daug smulkesnės aukos, tokios kaip paukščiai, triušiai, žiurkės, įvairūs graužikai, antilopės impalos, mėlynieji dukeriai (antilopių rūšis, - red. past.), voverės. Faktas, kad pitonai gali pagauti tokio dydžio žvėrį – neįtikėtinas, - vis dar negalėjo atsistebėti Rudis Hulshofas. - Pitonui reikėjo maksimaliai ištempti savo burną, kad galėtų praryti tokią auką. Jau 15-a metų fotografuoju laukinę gamtą įvairiuose rezervatuose, dirbu šioje srityje – nieko panašaus nesu matęs.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai (0)