Eksperimentas: alkotesterio rezultatai sugriovė visus mitus (Video)  (5)

Net ir nedidelis alkoholio kiekis prie vairo gali lemti labai skaudžias pasekmes. Daugelis įsitikinę, kad išgėrę bokalą alaus ar kelias taures vyno gali drąsiai vairuoti. LRT Televizijos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ kūrėjai atliko eksperimentą, norėdami išsiaiškinti, kaip organizmą veikia legendomis apipintas kefyras, gudobelių ekstraktas, naminė gira ir skirtingi alkoholiniai gėrimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienais metais į gatves išvažiuoja 12 tūkst. girtų vairuotojų, pasekmės – tragiškos. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės žūva vis daugiau eismo dalyvių. Pasitaiko ir rekordininkų – tokių, kurie jau 18 kartų prie vairo sulaikyti neblaivūs. Policijos pareigūnas Dainius Šalomskas prisimena ir kitokių rekordų: girčiausias vairuotojas yra įpūtęs 8 promiles!

TV laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ žurnalistai atliko eksperimentą.

Alkotesterio rezultatai sugriovė visus mitus ir nemaloniai nustebino kai kuriuos eksperimento dalyvius. Ne vienas vairuotojas sako, kad bokalas alaus ar kelios taurės vyno – nieko baisaus. Eksperimento dalyviai ragavo kelių rūšių raudonojo vyno, putojančio vyno, trauktinės ir alaus. Po 15 minučių jie buvo patikrint profesionaliu alkotesteriu.

Mergina, išgėrusi kelias taures 9 laipsnių putojančio vyno gėrimo – 0,29 promilės;
Mergina, išgėrusi kelis stikliukus 40 laipsnių stiprumo trauktinės – 0,43 promilės;
Mergina, išgėrusi kelias taures raudonojo vyno – 0,48 promilės akoholio (dar po 15 minučių aloholio koncentracija kraujyje pasiekė 0,53 promilės).

Kaip organizmą veikia legendomis apipintas kefyras, gudobelių ekstraktas, naminė gira? Alkotesteris rodė nulius, tačiau namų sąlygomis išvirta naminė gira – visai kas kita. Jos reikėtų vengti.

Filmuotą siužetą rasite čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(23)
(7)
(16)

Komentarai (5)