Padvelkė nauju Miuncheno sąmokslu: vėl taika bet kokia kaina?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2015-02-09 10:21
jis tokiame nebuvo ir turbūt niekada nebus. Man buvo gal 5-6 m. kai juos visu išardė Lansbergis.
vytautas50 2015-02-09 10:38
sub 2015-02-09 10:46
Nu jau, vien kalbant apie Lietuvą, kiekviena proga Rusijai buvo pretekstas kažką daryti. Nors dažnai Lietuva tik pareikšdavo savo nuomonę, tuoj gaudavo tai kokių produktų blokadą, tai dujų brangimą, tįai dar kokios spekuliacijas. Kanda ta Rusija, bet posovietinėms šalims, užsigrūdinusioms prie SSRS, netaip lengva skaudžiai įkasti. kad ir paskutiniai kandžiojimai su tam tikrų produktų draudimu importuoti, na dalis verslo prarado klientus, dalis jų atrado visai kitur, gal net geriau.
sub 2015-02-09 10:58
Ką pasakysi apie Sausio 13, irgi reikėjo prikąsti liežuvius, tylėt kai jie su tankais per žmones avrė. Jei prieš agresorių tylėsi, tai jie tylai ir paims. Bent jau tada nebuvo rusams taip drąsu, kai žmonės netylėjo ir nesitraukė. Nu šito niekada nesupratau, kodėl turime tylėti, o va kiti gali rėkti visa gerkle. Čia taip ir su žmonėmis, vienas rėkia - kitas tyli. Kol vienas tyli kitas ant jo rėkia, ir viskas nesikeičia tol, kol tylenis neužrėkia atgal. Ernestass ar tu tyli kai tave įžeidinėja, žemina, tyčiojasi?
sub 2015-02-09 11:33
Vytautas50 vėl bobučių pasakos? Tas sakė tą, tas aną. Dėl kolukių, daugumą ką užaugindavo kolukiuse buvo išvežamą į SSRS sostinę maskvą, ponams ir ponioms. Namą išlaikyt gal ir nedauk kainavo, bet maisto laukė eilėse ne tokiose kokios dabar centruose, išvykt galėjai tik į tą pačias ssrs priklausiančias valstybes, kaip jugoslavija, čekoslovakija ir pan. Kas buvo daroma TSSRS laikais tai komunizmas - visuomeninė-ekonominė santvarka, pagrįsta visuomenine gamybos priemonių nuosavybe. Tais laikais buvo vertinamas produktas, ne žmogus. Na ir tie vaikiški 150-200 rublių, juodojoje rinkoje vienas dolcas kainavo 10 rub. Šiais laikais vienas tų metų doleris kainuoja 3,04 dolerio. Dabar tai tik: 150/10*3,04*2,6=118.5 litų. (jeigu teisingą info radau). 1980 metų kursas rublio su USD https://answers.yahoo.com/question/inde ... 713AATKv6s 1980 metų dolerio kursas su 2014 metais http://www.in2013dollars.com/1980-dolla ... 4?amount=1 Dolerio kursą su litais suapvalinau iki 2,6 lito už dolerį. Jeigu čia daug, tai aš turtuolis, dabar uždirbdamas beveik 20 kartų daugiau.
vytautas50 2015-02-09 12:26
Kadras 2015-02-09 12:32
Del dievo meiles, nenusisnekek
vytautas50 2015-02-09 12:37
Kadras 2015-02-09 12:44
Pradekim nuo masinos kainos, http://www.kia.lt/Picanto/prices 10,5k euru, vadinasi reiktu taupyti ne pilnus 2 metus ir nereikia laukti leidimo ir stoveti eileje minimum 5metus. cia pirmoji tavo nesamone o toliau, jau beprasmiska skaityti, vien paistalai
vytautas50 2015-02-09 12:55
ainis 2015-02-09 13:00
Kadras 2015-02-09 13:03
To ir labiausiai ilgisi musu vytukas, nebegali darbe vogti ir nebeiseina degtines nsusipirkti, juk tokia ji brangi siais laikais...
sub 2015-02-09 13:08
Na jei suprastum, ką tuo dolerio kursu norėjau pasakyti, tai neinterpretuotum. Bet atsakysiu aš tau į tavo interpretacijas, lygiai tokiu pačiu kampu. Stogas virš galvos reikalingas, pritariu, bet kai kalba pensininkai apie vargingą pensiją gyvendami trijų kambarių bute - daugiau nei juokinga, ir visai negaila, net savo pačios močiutės, kuri net nesiklauso ką jai sakau, kai ji ksundžiasi. Automobilis ne pirmo būtinumo prekė, ir čia kosmosas 100€ už mėnesinį nuolatinį, nu tikrai juokas. Tokiu atveju su dviračiu važiuočiau, ką ir taip dažnai darau, ir malonumas ir sportas. Na aš savęs nežaloju maistu, nesikūdinu - nesu ponas manekenas, todėl valgau penkis kart per diena, dažnai gaminu pats, to net nesureikšminu. Išgyvenimas gal buvo lengvesnis prie sovietų, bet ar tai buvo gyvenimas. Ką apie mokslą pasakysi, apie pasaulio pažinimą, ar bendravimą? Mokslas šudo lygio, mokoma buvo kas aktualu tik sovietuose, aišku žinoma pagr. rusų kalba, šiuo metu nieko verta, nes tik rusijoje ir parusį praverčia, beje nepriverstinai mokiausi rusų kalbos, daug literatūros geros yra rusų, bet tai nekeičia mano nuomonės apie sovietų laikus. Pagerėjęs gyvenimas, tau propoganda, man tiesa. Aišku valdžioje pas mus buvusi sovietų partija, kas netenkina manęs, P. Butkievičius, kurio nerinkau, su parankiniais iš tvarkos ir darbo partijų. Juos aišku išrinko pagyvenė žmonės, nes jaunimas šitų stuobrių nerinktų. O dabar grįštu prie dolerio, ir mano skaičiavimų. Šiaip doleris, anuometinis doleris buvo aktualus, bent ne jums Vytautai, jūs gal ne spekuliantas buvot, dirbot savo amžiną 150 rublių darba ir būtum dirbęs visą gyvenimą, jei ne laisva Lietuva. Už dolerį aišku viešoje rinkoje negalėjai nieko nusipirkti, nes rinka buvo uždara. bet vertę doleris turėjo gerą tuo metu, tik juodoje rinkoje. Tuo pačiu rublis nebuvo tarptautiniuose atsiskaitymuose ir nedlayvavo tarptautinėje biržoje tiesiogiai, rublis buvo dengiamas auksu. Na vidinė rinka su vidiniais minusais. Kodėl beprasmis dalykas vertinti to meto uždarbi pagal kursą su doleriu juodojoje rinkoje, nes vidinėje rinkoje doleris buvo uždraustas? Čia tik pvz. kad tai palygint maža suma. Dabar žigulį už pora šimtų litų gali nupirkt. Bet vistiek tai automobilis nevertas pinigų, nei apsaugos, nei ekonomijos, nei komforto.
sub 2015-02-09 13:11
jei ką ir dabar duoda nemokamai. Gali savo automobilį perdaryt nemokamai, jei esi neįgalus. Prašau Kia nelygink su zapų, ok, nors kia ne aukštos kokybės, bet ir ne zapas kuris visiškai be nieko, tik su varikliu. Mb geresnė mašina, bet laivas, reiškia variklis galingas - teršia.
vytautas50 2015-02-09 13:35
Simplicity 2015-02-09 13:37
kūriniai) net arti šiandieninio indiško TATA NANA nestovi.
Kadras 2015-02-09 13:41
Pussesere, pazystama, zmona, meiluze Pasikartosiu, cia ne literatu forumas, nereikia savo kurybos demonstruoti
ainis 2015-02-09 13:42
- "Mokslo vertės" problema nėra grynai lietuviška, tai bendra problema visoms "trečiojo pasaulio" šalims.. p.s. .. sąjūdžio laikais buvo siekiama savarankiškumo, bet pasiekta nepalyginamai daugiau - totali visapusė blokada.
Kadras 2015-02-09 13:44
Cia jis kuryba uzsiima, nekreipk i ji demesio...
sub 2015-02-09 13:48
Tas linkas - tai tik prognozės, žinau apie dabartinę ES situaciją, bet neureikšminu, visiems būna sunkių laikotarpių. 30 km į darbą ar pusantros ar valandą ankščiau išvarai ir būni, pilnai pabudęs ir pasiruošęs darbui. Vasarą Variau Kaunas-Marijampolė, varysiu ir ateinančią - šiaip vien dėl pramogos ar sporto, ne taupymo sumetimais. Amerikoje, Europoje yra kurie ir desnius atstumus ir pėščiom nueiną, ir metų daugiau nei tavo tetai, neseniai puikų pavyzdį iš Detroito turėjom. Žmogus taupė vaikščiojo, jei nenori taupyt - važinėk man negaila, bet neriekai skūstis kad dabar blogai. Tavo šefas man visai neįdomus, nes tu neviską pasakai ir man eilinį kartą tenka interpretuoti, spėlioti - o man tai nepatinka. Nežinau ką baigė tavo šefas, bet greičiausiai ne informatiką ar reklamą kolegijoje - todėl ir autocad nemokino. Aš tarptaunį verslą baigiau - nemokė autocado. O kai mokiausi reklamos teko ne tik auto-cad išmokt bet ir kitus. Taip kad, ne visur visko moko, priklauso nuo to ką pasirenki. Pats autocadą moki? Spėjo taip, nes tau patinka pabraižyti įvairias detales ir pan. Mano srityje man pakolkas jo neprireikė, tai čia nieko baisaus kad ir nemoka tavo šefas. Ar kad tavo pusseserė nesugeba darbo dirbti dėl aukštų riekalavimų. Pats tyrinėjai statistiką, kad po aukštųjų varo plauti indus Lietuviai, ar čia spėjimas iš bendro vaizdo. Taip nemažai studentų plauna indus tuo pačiu mokosi užsienio univeruose, tuo metu kai dirba užsidirba. Juk nei Lietuvoje nei užsienyje į gerą darbą savo specializacijos be praktikos, rekomendacijų, pilnesnio cv nepakliūsi. Neužtenka tik cv įrašyti kur dirbai, reikia parodyti ką dirbai. Taigi aš neteisiu jaunimo, kurie baigę mokslus pradžiai užsidirba savo svajonėms, o tada siekia karjeros. O tu nematai kitos pusės, tie kurie gerai mokosi/studijuoja, daro startupus - kažkaip nesulaukiau dar tokio pastebėjimo iš tavęs. O tų startupų turim nemažai ir tikrai neblogų.