Japoniškai virti kiaušiniai: kaip kiaušinio trynį ir baltymą sukeisti vietomis? (Video)  (9)

Jei pabodo virtas kiaušinis, kurio viduryje – geltonas trynys, gaubiamas balto baltymo, galbūt panorėsite sužinoti japonišką metodą, kaip verdant kiaušinį juos sukeisti vietomis taip, kad baltymas atsidurtų viduryje, o trynys – išorėje :) Vaizdo portale "Youtube" šį triuką pasauliui pademonstravo japonų virtuvės šefas, prisistatantis Yama Chaahanu. Tam papildomai reikės lipnios juostos, poros pėdkelnių ir... prožektoriaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Triuko paslaptis – kiaušinio trynys yra tankesnis už baltymą. Kurį laiką smarkiai sukant nevirtą kiaušinį, trynys dėl išcentrinės jėgos pasislenka iš kiaušinio centro į pakraštį, o centre atsiduria baltymas. Labai svarbu kiaušinį sukti pakankamai ilgai. Jei jis bus per mažai išsuktas, iš jo liks paprasčiausia plakta kiaušinienė lukšte.

Pagrindiniai principai tokie, o dabar apie viską nuosekliai ir iš pradžių. Pasiruoškite pėdkelnes, prožektorių, skaidrios lipnios juostos, ledo kubelių ir, žinoma, kiaušinį.

Visų pirma, patikrinkite kiaušinį, pastatydami jį bukuoju galu ant įjungto prožektoriaus. Kiaušinis (baltu lukštu) turi geltonai švytėti. Vėliau tai bus svarbus indikatorius.

Tada visą kiaušinį apvyniokite skaidria lipnia juosta – kad kiaušinio lukštas, veikiamas išcentrinės jėgos, liktų vientisas.

Toliau. Lipnia juosta apklijuotą kiaušinį kiškite į pėdkelnę taip, kad kiaušinis atsidurtų ties viduriu. Prie pat kiaušinio, iš abiejų galų pėdkelnes suriškite į mazgą – kiaušinis turi būti per pėdkelnių vidurį, tarp dviejų mazgų.

Po to reikia imti pėdkelnes už galų ir už tų galų tempiant (lyg horizontalus yo-yo žaisliukas) pasukioti kiaušinį keletą minučių. Prožektoriumi reikia patikrinti kiaušinio švytėjimą. Jei prožektoriaus apšviestas kiaušinis atrodo gerokai tamsesnis ir nešvyti, metas jį virti.

Kiaušinį reikia išimti iš pėdkelnių, tačiau lipni juosta turi likti ant lukšto. Tokį kiaušinį dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir palikite keletui minučių – kad kiaušinis išvirtų. Kiaušiniui išvirus, išgriebkite jį iš verdančio vandens ir pamerkite keletui minučių ataušti į indą su vandeniu ir ledo kubeliais.

Metas kiaušinį lupti: iš pradžių pašalinti lipnią juostą, tada ir lukštą. Lupdami lukštą, pirmiausia išvysite ne tradicinę baltą, o geltoną spalvą. Nulupę lukštą, galėsite pasigrožėti neįprastu geltonu virtu kiaušiniu. Tačiau dar didesnis vizualinis efektas bus tokį kiaušinį perpjovus pusiau – viduryje rasite baltą baltymą, gaubiamą geltono trynio.

Voilà, japoniškai virti „atvirkšti“ kiaušiniai paruošti – gero apetito!

P. S. Jei geltonas bus visas kiaušinis – neišsigąskite. Tai reiškia, kad jį per mažai išsukote – kitą kartą išsukite jį ilgiau.

Visą „sukeistų kiaušinių“ virimo procesą kviečiame pažiūrėti vaizdo siužete.

(69)
(7)
(62)

Komentarai (9)