5 ankštų batų ištempimo būdai (Video)  (3)

Jeigu tai ne stiklinė kurpaitė, yra įvairių būdų padaryti avalynės nešiojimą patogesnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parsinešus namo tik ką nusipirktus batus, pastebėjote, jog jie yra kiek per maži? Šiuo atveju turite dvi galimybes: grįžti į parduotuvę ir rasti labiau tinkančią batų porą arba šiek tiek ištempti batus namų sąlygomis ir paversti naująją avalynę tinkama.

Prieš imdamiesi bet kokių priemonių, pirmiausia pasirūpinkite batų saugumu. Odinius batus padenkite batų tepalu ir taip apsaugokite batų paviršių nuo suskeldėjimo. Tada pasirinkite tinkamiausią avalynės ištempimo būdą:

  1. Nepaneigiamai lengviausias būdas ištempti batus – juos nešioti ir po savaitės sulaukti teigiamų rezultatų. Jeigu nešiojant naują avalynę, jaučiamas ryškus nepatogumas, imkitės rimtesnių priemonių.
  2. Pasinaudokite plaukų džiovintuvu ir storomis kojinėmis. Kojinėmis apvilktą koją įkiškite į batą ir 20-30 sekundžių pakaitinkite jį šilta plaukų džiovintuvo skleidžiama oro srove. Leiskite paviršiui atvėsti ir kartokite. Šiluma priverčia odą greitai išsitempti, visgi neperkaitinkite batų paviršiaus ir neviršykite 30 sekundžių limito. Nepamirškite vėl panaudoti batų tepalą ir taip batams sugrąžinti drėgmę.
  3. Šis būdas tinkamiausias ne odiniams batams išplėsti. Pripilkite į sandarų plastikinį maišelį vandens, įdėkite jį į batą, o tada batą su maišeliu per naktį palikite šaldiklyje. Ryte ištraukite batus ir palikite atitirpti, tik tada ištraukite maišelį. Tai veiksminga, nes šaldamas vanduo plečiasi ir ištempia naująją avalynę.
  4. Apavui išplėsti galite panaudoti ir bato dydį atitinkančią, nuluptą bulvę. Įdėkite ją į batą ir palikite per naktį. Bulvė sugeria aplink ją esančią drėgmę ir plečiasi. Dėl šios savybės bulvę taip pat galima panaudoti nemalonaus batų kvapo panaikinimui.
  5. Paskutinis įrankis arsenale – specialus avalynės ištempimo įrankis, kurį galėsite panaudoti ne vieną kartą ir ne vienai batų porai.
    1. Visi batų ištempimo būdai ir patarimai, kaip geriausia tai atlikti, nepakenkiant avalynei, – šiame video:

      Pasidalinkite su draugais
      Aut. teisės: MTPC
      MTPC
      Autoriai: Sima Mažutavičiūtė
      (97)
      (25)
      (72)

      Komentarai (3)

      Susijusios žymos: