Rusija sukūrė instrukciją, kaip apsisaugoti nuo „Islamo valstybės“ verbavimo  (3)

Rusijos valdžia šalies švietimo įstaigose mokytojams ir vaikų tėvams pradėjo platinti brošiūrą, kuria siekiama užkirsti kelią jaunuolių įtraukimui į radikalias grupuotes, skelbia Rusijos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pasipriešinimo „Islamo valstybės“ verbavimui“ projekto vadovė Jelena Sutormina teigė, kad tokiu būdu bandoma atkreipti suaugusiųjų dėmesį į jaunuolių tykančius pavojus.

„Tėvai dažnai net nesupranta, kad jų mylimi vaikai patenka į teroristų verbuotojų įtaką“, – sakė ji. 

Lankstinuke pasakojama apie įtartinus pasikeitimus, kuriuos galima pastebėti užverbuotų jaunuolių elgesyje – susidomėjimą religine literatūra, arabiškų žodžių vartojimas, islamo terminologija.

Tėvams, kurie pastebėjo šiuos požymius savo vaikų elgesyje, siūloma kreiptis į Antiteroristinį centrą. Jei jų vaikai bando sprukti iš namų ir prisijungti prie „Islamo valstybės“ grupuotės, tėvai tuoj pat turėtų kreiptis į policijos pareigūnus.

Šie patarimai pateikti ir visiems universitetų dėstytojams. 

Lankstinukas išleistas tuo metu, kai Rusijos viešojoje erdvėje vis dar aidi studentės Varvaros Karaulovos bandymo prisidėti prie džihadistų grupuotės sukeltas skandalas.

19-metė filosofijos studentė staiga susidomėjo islamu ir bandė iš Maskvos nusigauti į Siriją, kur jos jau laukė „Islamo valstybės“ grupuotė. Tiesa, merginos kelionei buvo užkirstas kelias ir pateikti kaltinimai dėl bandymo prisidėti prie teroristinės organizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (3)