Vladimiro Putino pareiškimas: „Išradome vakciną nuo Ebolos“  (10)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad jo valstybės mokslininkai išrado vaistus nuo tūkstančius gyvybių Afrikoje nusinešusio Ebolos viruso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, jis nepateikė konkrečių įrodymų ir neatskleidė, kaip tie vaistai veikia, rašo „The Guardian“.

Nepaskelbė, kaip veikia

Prezidentas nepaskelbė nei vakcinos pavadinimo, nei kaip ji veikia. Taip pat neužsiminė ir apie konkrečius mokslinius tyrimus, kurie patvirtintų, jog šie vaistai iš tiesų veikia. Vis dėlto pagyrų netrūko.

„Turime gerų naujienų. Išradome vaistą, kuris apsaugo nuo Ebolos viruso. Testai rodo, kad vakcina itin gerai veikia – ji efektyvesnė nei kiti šiuo metu naudojami vaistai“, – tikino V.Putinas.

Patikrinti, ar vakcina veikia, sunku

Ekspertų teigimu, efektyvi vakcina nuo Ebolos viruso iki šiol vis dar neatrasta.

Jungtinių tautų Pasaulio sveikatos organizacija ragina mesti visas pasaulio materialines bei mokslines pastangas sukurti vaistą, kuris iš tiesų padėtų apsisaugoti nuo šio viruso.

Ebolos virusas Vakarų Afrikoje jau pražudė 11 tūkstančių žmonių. Iki šiol sukurtos vakcinos vis dar nebuvo patikrintos. Tai padaryti itin sunku, nes turėtų būti patikrinta, ar plačioji, virusu neužsikrėtusi, visuomenė apsikrėstų po vakcinacijos.

Rusijos sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova dar 2014 metų spalį teigė, kad Rusijos mokslininkai artimiausiu metu sukurs tris galimas vakcinas nuo Ebolos viruso. Dar viena potenciali vakcina tuo metu jau buvo paruošta klinikiniams tyrimams.

Spėjama, kad artimiausiu metu Ebolos viruso epidemija Vakarų Afrikoje bus paskelbta pasibaigusia. Tikimasi, kad Liberijoje nebeliks nė vieno šiuo virusu apsikrėtusio žmogaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(14)
(-4)

Komentarai (10)