Unikalus lietuvių produktas sužavėjo viso pasaulio buriuotojus: kalba jau eina apie masinę gamybą (Video)  (1)

Lietuvių Startup SailRacer.net, sulaukė didelio užsienio buriavimo rinkos susidomėjimo, pristačius naują, inovatyvų, taupiai bateriją naudojantį bei lyginant su konkurentais, nebrangų, DataLinker produktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buriavimo rinkoje jau daugelį metų buvo spraga, susijusi su laivo sensorių duomenų perdavimu mobiliesiems įrenginiams. Nei vienam SailRacer įmonės konkurentui nepavyko pasiūlyti pigaus, lengvai paruošiamo naudojimui įrenginio. Todėl, tarptautinėje parodoje „Dusseldorf Boat Show“ lietuvių pristatytas DataLinker įrenginys, laive pajungiamas per kelias minutes, sulaukė didžiulio susidomėjimo.

Pagrindinis skirtumas nuo panašių WiFi įrenginių – naudojama Bluetooth 4 (dar vadinama Bluetooth Smart arba Bluetooth Low Energy) technologija. Pagrindiniai privalumai lyginant su WiFi yra:

  • Taupiau naudoja mobilaus telefono bateriją,
  • Pigesnis,
  • Lengvai pajungiamas – 4 laidai ir jokiu sudėtingų konfigūracijų,
  • Galima turėti ir duomenis ir internetą tuo pačiu metu. Prisijungus prie vietinio WiFi, internetas atjungiamas, nebent tai labai brangi ir sudėtinga sistema.

DataLinker pritaikytas visiems pagrindiniams laivo sensoriams ir gali būti naudojamas su bet kokia laivininkystei skirta mobiliojo įrenginio programa.

Prototipas kruopščiai testuotas buriuotojų rojumi vadinamose Karibų salose.

Dabar jis paruoštas gamybai. SailRacer komandai teliko paskutinis žingsnis – produkto sertifikavimas.

Šiuo metu prietaisas yra rinkai pristatomas ir parduodamas populiariausiame pasaulyje minios finansavimo portale Kickstarter. Įmonė siekia surinkti pakankamai lėšų didelių kiekių gamybai būtinų Bluetooth, FCC ir NMEA2000 modulių sertifikavimui. Jūs galite jiems padėti, prisijungdami prie projekto finansavimo.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)