Siaubingi padariniai – ką gali padaryti po pagalve paliktas telefonas  (2)

Miegate su telefonu, pasidėję jį kur nors šalia pagalvės? Tik pažiūrėkite, kas gali nutikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi esame girdėję pasakojimų, kad naudotis mobiliuoju telefonu iš esmės yra pavojingas užsiėmimas. Tarkime, kad juos ne visai saugu naudoti pilantis dujas ar kad ilgalaikėje perspektyvoje jie gali sukelti vėžį.

Daugelis šių gandų taip ir lieka gandais, kurių niekaip negali patvirtinti mokslininkai. Tačiau kartais nutinka situacijų, parodančių, kad ilgai sklandęs gandas vis tik pasirodo esantis teisingas.

Vienas tokių gandų buvo tas, kad jei savo mobilųjį telefoną laikysite po pagalve, tai šis prietaisas gali užsiliepsnos ir gal net sukels gaisrą namuose.

Šios nuotraukos buvo aptiktos socialiniame tinkle „Twitter“. Jos yra tik papildoma penkiolikmečio berniuko, gyvenančio Konektikute istorija: jam kraunant telefoną, numestą ant lovos, kilo gaisras.

Prieš du metus panašiai nutiko ir trylikametei Ariel Tolfree iš šiaurės Teksaso, kuri paliko savo „Samsung Galaxy S4” po pagalve nakčiai ir atsikėlė nuo svilėsių kvapo. Visas telefonas – ir stiklas, ir plastikas – buvo susilydę.

Jau žinome, kad telefonai gali užsiliepsnoti, taigi ką reikėtų daryti, kad taip nenutiktų? Tarkime, „Samsung“ aparato vartotojo instrukcijoje tvirtinama, kad telefoną reikėtų laikyti ore – ne tarp pagalvių. Netekęs deguonies ir gulėdamas tarp minkštų objektų, prietaisas gali užsiliepsnoti. Šios instrukcijos turi prasmę: mažesnis deguonies kiekis lemia telefono perkaitimą, o jis gali pasibaigti gaisru.

Prieš įkraudami telefoną, turėtumėte įsitikinti, ar kroviklis bei jo laidai yra nepažeisti, nes tai irgi gali tapti svaria gaisro namuose priežastimi. Reikėtų nuolat patikrinti ir maitinimo šaltinius.

Svarbiausia, visada įsitikinkite, kad jūsų mobilieji telefonai gauna tinkamą deguonies kiekį. Kai įkraunate jų akumuliatorius, prietaisus laikykite ant spintelės, o vietą po pagalve palikite žurnalams ar knygoms.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai (2)