Ilgiausios pasaulyje bausmės: žudikai, sulaukę įspūdingiausio atpildo  (13)

Kiekviena bausmė nuteistajam atrodo per ilga. Žinoma, taip neatrodo nukentėjusiajam ar jo artimiesiems. „The Independent“ apžvelgė ilgiausias bausmes istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Teksako vampyru“ pavadintas Pablo Lucio Vasquezas žiauriai nužudė vos dvylikos metų berniuką. Kraupiausia žmogžudystės detalė – vyras išgėrė vaiko kraują. Jeigu pasikliautume teisingumu, kai kurie nuteistieji už grotų turėtų praleisti ilgiau nei visą savo gyvenimą. Ir dar mažiausiai kokius penkis pomirtinius gyvenimus.

141 078 metai

141 078 ilgiausia kalinimo bausmė buvo paskirta 1989 metais Tailande. Ch. Thipyaso buvo karališkųjų Tailando oro pajėgų karininko žmona, sugebėjusi sukurti itin galingą finansinę aferą, į kurią pakliuvo tūkstančiai investuotojų.

42 924 metai

2004 metais Madride nugriaudėjo galingi sprogimai, kurių vienas pagrindinių kaltininkų buvo Otmanas al-Gnaoui, jam pareikšti kaltinimai dėl masinės žmonių žmogžudystės. Ispanijos teismas teroristui skyrė 42 922 metų laisvės atėmimo bausmę. Per sprogdinimus Ispanijoje žuvo 191 žmogus.

Lygiai taip pat kaip ir Tailande, Ispanijoje negaliojo įstatymas, numatantis, kiek ilgiausiai žmogus gali praleisti laiko kalėjime.

30 000 metų

1994 metais kraupių įvykių banga paralyžavo vieną Oklahomos priemiestį. Vaikų prievartautojas Charlesas Scottas Robinsonas už savo nusikaltimus kalėjime praleis ilgus metus.

11 250 metai

Darronas Bennalfordas Andersonas teistas už baisius nusikaltimus: amerikietis prievartavo vaikus, grobdavo ir apiplėšinėdavo žmones. Teoriškai Andersonas į laisvę galės išeiti 1 9746 metais.

10 000 metai

„Helovyno žudikas“ Dudley Wayne‘as Kyzeris gyveno Alabamoje ir žiauriai nužudė savo žmoną. Vieno prokuroro Kyzeris buvo pavadintas „gimusiu žudyti“. Pirminis nuosprendis žudikui – mirties bausmė, tačiau 1980 metais JAV Aukščiausiasis teismas šį sprendimą sušvelnino. Žudikas atsipirko 10 000 metų bausme.

Šiuo metu Kyzeriui jau 74 metai. Kalėjime žudikas pasikeitė, todėl paleistas lygtinai.

2 tūkstantmečiai

Darron'as Bennalford'as Anderson'as iš Oklahomos gavo 2 200 metų trukmės laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. 1997 metais nusikaltėliui nusišypsojo sėkmė – jo bausmė buvo sutrumpinta ir jam kalėjime sėdėti reikėjo tik 12 744 metus.

26 gyvenimai

Ilgiausia bausmė kada nors gauta Jungtinėje Karalystėje paskirta 2002 metais Andrew Aston. Nuo 2001 metų nuo narkotikų priklausomas vyras vykdė žiaurius nusikaltimus, brutaliai vogdavo iš senelių jų turtą, terorizuodavo neįgalius žmones. Nusikaltėlio sąskaitoje – ir dvi žmogžudystės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(28)
(20)
(8)

Komentarai (13)