Būna ir taip: Rusijoje iš laboratorijos paspruko robotas (Video)  (2)

Permės (Rusija) vairuotojai ir policija gerokai sutriko, kai į judrią miesto gatvę įsiveržė tikrų tikriausias robotas. O įsiveržęs sustojo važiuojamosios dalies vidury ir išsijungė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi robotas labiau priminė ne Terminatorių, o tarnaitę iš animacinio filmo „Džetsonai“, siaubo jis įvarė tik kvailiausiems žiopliams ir policijai aiškintis turėjusiems jo kūrėjams.

„Jis labai sunkus? Gal pamėginkite patraukti. O gal tai ateiviai? Ar automatininkus jau iškvietėte?“ – įvykį užfiksavusiame vaizdo įrašo fragmente girdėti aplink susibūrusių žioplių pasvarstymai ir pasiūlymai policininkui. Beje, netrukus paaiškėjo, kad robotas tiesiogine to žodžio prasme pabėgo iš bandymų poligono.

„Poligone buvo tobulinamas roboto autonominio judėjimo valdymo algoritmas. O inžinierius trumpam išėjo ir pamiršo uždaryti bandymų aikštelės vartus. Todėl robotas ramiausiai sau paliko aikštelę ir išlėkė ieškoti nuotykių“, – portalui ura.ru aiškino Promobotu pavadintą robotą kuriančios kompanijos bendraturtis Olegas Kivokurcevas.

Laboratorijos darbuotojai pasirodė žioploki ir pagrindinio savo tyrimų objekto dingimą pastebėjo tik po 45 minučių. Per tą laiką robotas spėjo nusigauti iki vienos judriausių Permės gatvių ir ten įstrigti, mat išsikrovė vargšelio akumuliatoriai.

Laborantai savo robotą taip ir rado – keli gyventojai fotografavo jį visomis įmanomomis priemonėmis, policininkai jau ieškojo, kam išrašyti baudą, o vairuotojai lėtai lenkė gatvę užtvėrusį nesusipratimą.

Rusijos robotikos sostine pramintoje Permėje sukurtas Promobotas reklamuojamas, kaip galintis puikiai bendrauti su žmonėmis ir net imituoti mąstymą. Tiesa, nerimą kelia kūrėjų teiginys, kad akumuliatoriaus pakanka 8 val. nenutrūkstamo darbo.

Taigi gal vis dėlto kūrėjai roboto pasigedo ne po 45 minučių, o gerokai vėliau? Ir niekas nė nežino, kokių žiaurybių tas spėjo prikrėsti prieš nešlovingai užgesdamas...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(8)
(7)
(1)

Komentarai (2)