Moderniausias laidotuvių būdas: jokių kapinių ir kremavimų, tiesiog „nuleiskime į kanalizaciją“  (10)

Žinome, kad yra du pagrindiniai žmonių laidojimo būdai: kai mirusiojo lavonas iškart užkasamas po žeme arba prieš tai dar kremuojamas. Yra ir keletas mažiau populiarių būdų – pavyzdžiui, ritualinis išmetimas į vandens telkinį (Indijoje) ar kūno pavertimas medžiu. Tačiau mažame Kanados miestelyje neseniai buvo sugalvotas, ko gero, prieštaringiausiai vertinamas laidojimo metodas iš visų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-07-22 Moderniausias laidotuvių būdas: jokių kapinių ir kremavimų, tiesiog „nuleiskime į kanalizaciją“  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „AquaGreen Disposition“ nori mirusius kūnus ištirpinti galingu šarminiu tirpalu, o likutį tiesiog paversti dumblu kanalizacijos sistemoje. Tam jie jau net gavo valdžios leidimą.

Tai iš esmės yra labai panašus procesas į kremavimą, tačiau vietoje ugnies naudojamas stiprus chemikalas. Tačiau deginant kūną į atmosferą yra išskiriama apie 250 kilogramų anglies dioksido, o tirpdant šių klimato atšilimą skatinančių dujų į aplinką beveik nepatenka.

„Tai sugrąžina kūną atgal į jo natūralų būvį, – teigia įmonės savininkas Dale Hilton. – Tai yra tas pats, kas būti  palaidotam žemėje, tačiau pagreitinus irimo procesą 15-20 metų. Ir visa tai yra labai ekologiška – jokie dirbtiniai priedai ar chirurginės medžiagos nėra išmetami kartu su ištirpusia mase. Šis likutis gali būti toliau saugomas artimųjų ar siunčiamas tolimesniam naudojimui skurdesnėse šalyse“.

Nors didžioji dalis organizmo virsta dumblu, skeletas neištirpsta. Jis yra džiovinamas konvekcinėje orkaitėje ir suspaudžiamas į smulkių miltelių pavidalą. Ši medžiaga gali būti grąžinta šeimos nariams. Šis verslas sulaukė didelio susidomėjimo „ekologiškai mąstančių“ žmonių gretose. Jie vis dažniau tokį būdą renkasi, atsisveikindami su savo šeimos nariais.

Tik laikas parodys, ar žmonės susitaikys su mintimi, kad jų artimųjų palaikai maišysis su kanalizacijos turiniu. Tačiau kontraversiškai skambančių laidojimo inovacijų daugėja.

Šių metų sausio mėnesį buvo pristatytas dar vienas keistokas lavonų šalinimo metodas – „amžinas laidojimo kostiumas“. Jį sudaro grybų sporos, kuriomis yra padengiamas mirusysis. Jos maitinasi kūne esančiomis maistinėmis medžiagomis ir neutralizuoja visus aplinkai žalingus toksinus, susidarančius kūno irimo metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(4)
(39)

Komentarai (10)