Vyrams mušti padovanojo 10 tūkstančių medinių lazdų ir pažadėjo, kad policija į tai nesikiš  (1)

Viena Indijos valstija sumąstė prieštaringai vertinamą būdą, kaip kovoti su alkoholizmo bėda. Indijos Madhja Pradešo valstijos vyriausiasis ministras Gopalis Bhargavaperis per masinę tuoktuvių ceremoniją skurdžiai gyvenančiame Garhakotos rajone jaunavedžiams ir jų šeimų nariams įteikė 10 tūkst. medinių lazdų, skelbia CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro teigimu, alkoholizmas vietos moterims yra viena iš opiausių problemų. „Kai tik nuvažiuoju į provinciją, mane užpuola moterys, reikalaudamas uždrausti alkoholį“, – CNN pasakojo ministras.

Skelbiama, kad jų sutuoktiniai neretai visus uždirbtus pinigus paprasčiausiai prageria, namo šeimai parneša tik mažąją dalį arba neparneša nieko.

„Jeigu šeimos pajamos yra 100 rupijų, tai mažiausiai 50 rupijų išleidžiama alkoholiui“, – sako G. Bhargavaperis. Be to, dauguma su nuo alkoholio priklausomais vyrais gyvenančių moterų patiria ir smurtą artimoje aplinkoje.

Nors Madhjos Pradešo valstijoje alkoholis ir nedraudžiamas, Indijos centrinė valdžia palaipsniui griežtina alkoholio vartojimo kontrolę.

Šiuo metu vienoks ar kitoks alkoholio draudimas taikomas keturiose Indijos valstijose. Balandį Aukščiausias šalies teismas priėmė sprendimą uždrausti prekiauti alkoholiu parduotuvėse, esančiose arčiau nei už 500 metrų nuo pagrindinių kelių.

Indijos valdžia reguliariai skelbia, kai draudžiama prekiauti alkoholiu. Dažnai toks sausasis įstatymas taikomas per šventes ar, pavyzdžiui, rinkimų dieną.

Ten, kur prekybos alkoholiu nereglamentuoja jokie teisės aktai, žmonės įstatymą perima į savo rankas.

Medinės lazdos, kurios hindi kalba vadinami mogri, įprastai naudojamos skalbiant. Dabar, anot ministro, jas galima vadinti daugiafunkciniu namų apyvokos daiktu.

Abejose tokių lazdų pusėse išgraviruoti įrašai, kuriuose būtų galima išversti kaip „Ši lazda skirta auklėti alkoholikams“ ir „Policija nieko nesakys“.

Ceremonijos metu susituokė 700 porų. Vestuvių proga jos dovanų gavo ne tik lazdų, bet ir kitų bendro gyvenimo pradžiai reikalingų daiktų, pavyzdžiui, virtuvinių įrankių, lovų, nuolaidų mobiliajam telefonui įsigyti.

G. Bhargavaperis pabrėžia, kad šios lazdos skirtos savigynai. „Jomis galima mušti ir žemiau juostos“, – teigia ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai (1)