Beprotiška idėja: už 28 244 eurus galima nusipirkti savo asmeninį benamį (Video)  (3)

Menininkas sumanė keistą pramogą – jis pardavinėja benamius žmones kaip realaus gyvenimo pokemonus. Vyras pritaisė nelaimėliams sekimo aparatus, tad kiekvieną jų judesį gali stebėti už konkretų benamį sumokėjęs asmuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kristianas von Hornslethas, fotografavęs benamius, pritvirtino jiems sekimo aparatus. Beveik 25 tūkst. svarų sterlingų (28 244 eurus) sumokėjęs asmuo tarsi įsigyja savo asmeninį benamį, kurį gali sekti visą parą.

„Kiekvienam benamiui, kurių šiuo metu yra 10, prisegtas sekimo prietaisas. Tad jo pirkėjas ar savininkas gali juos nuolat stebėti per specialią aplikaciją. Ji konvertuoja benamį į pokemoną ar žmogų-Tamagotchi. Taip pat benamių savininkai gauna jų portretus iš tikro aukso“, – kalbėjo menininkas.

Kūrėjas įsitikinęs, kad šis projektas sujungia benamių kasdienybę, nelygybę visuomenėje ir interaktyvią meno koncepciją: „Šis projektas atskleidžia dabartinę visuomenę. Įmanoma žmogų nuskraidinti į mėnulį, tačiau neįmanoma jų ištraukti iš gatvių. Aš privatizuoju benamius. Tai absurdas. Deja, tai tik dabartinio pasaulio atspindys.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai (3)