„Plokščiažemininkai“ surengė konferenciją: daugiau nei 200 teorijos šalininkų dalinosi „galvą sprogdinančiomis žiniomis“ (Video)  (8)

Jungtinėje Karalystėje, Vest Midlendse praėjusį savaitgalį susirinko daugiau nei 200 plokščiosios Žemės teorijos šalininkų, kurie, anot jų pačių, „laisvai dalyvavo giliose ir reikšmingose diskusijose“, rašo „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad Žemė yra apvali, daugiau nei prieš 2000 metų įrodė graikai, tačiau tokio ilgo laiko nepakako, kad žinias įsisavintų visi žmonės: nepaisant to, kad gravitacija, laikanti mus visus prie planetos paviršiaus, įmanoma tik dėl to, kad planeta yra sferinio pavidalo, vis dar esama tokių, kurie mano, kad mūsų planeta yra disko formos, o laisva informacijos sklaida internete jiems suteikė galią dalintis savo sąmokslo teorijomis su milžiniškais žmonių kiekiais.

Konferencijos svečiai pateikinėjo įvairiausius mokslinius įrodymus, kad Žemė yra disko formos. Vienas iš įdomesnių įrodymų buvo pateiktas pono Darreno Nesbito, kuris paaiškino, kad Žemėje galioja vadinamasis „Pac-Mano efektas“: lėktuvai nuo plokščios žemės pakraščio nenukrenta dėl to, kad pasiekę horizonto pakraštį jie būna teleportuojami į kitą planetos kraštą, panašiai, kaip kompiuterinių žaidimų veikėjas Pac-Manas, kuris, pasiekęs vieną ekrano kraštą, stebuklingu būdu išlenda kitame.

Kaip bebūtų keista, šios konferencijos organizatoriai tvirtino, kad renginio metu buvo paviešinta ir keletas „alternatyvių požiūrių“.

„Kartu su atrinktais, gerai žinomais plokščiosios Žemės teorijos šalininkais, pateikusiais savo naujausias žinias, pasiūlėme erdvę pasisakyti ir alternatyvių pažiūrų šalininkams. Nuoširdžiai tikimės, kad taip užmezgamos naujos draugystės, gimsta naujos idėjos, sugalvojami nauji eksperimentai ir pradedami nauji veiksmai“, - rašoma renginio organizatorių interneto svetainėje.

Konferencijoje pasisakė devyni žmonės – vienas iš jų buvo jau minėtas D. Nesbitas, muzikantas, plokščiosios Žemės teorijomis susidomėjęs 2014 metais. Taip pat pasisakė Anglijos Nacionalinių sveikatos paslaugų vadybininkas Dave'as Marshas ir nepriklausomas „plokščiažemininkas“ Gary Johnas, suorganizavęs šią konferenciją.

D. Marshas buvo vienas iš keturių konferencijos pranešėjų, siejamų su vadinamąja „FEcore“ „plokščiažemininkų“ tyrimų grupe. Jis visą savo dėmesį sutelkė į Mėnulio tyrimus, nes yra įsitikinęs, kad būtent Mėnulis gali padėti atskleisti „apvalios Žemės sąmokslą“.

D. Marshas matuoja Mėnulio judėjimo dangaus skliautu greitį („plokščiažemininkai“ įsitikinę, kad ir Saulė, ir Mėnulis sukasi apie Žemės šiaurės ašigalį). „Mano tyrimai sugriauna Didžiojo sprogimo kosmologiją. Jie palaiko idėją, kad gravitacija neegzistuoja ir vienintelė tikra gamtos jėga yra elektromagnetizmas“, - pranešimo autorių citavo Physics-Astronomy.org.

Kitas pranešėjas, Martinas Kenny, tvirtina, kad yra „platesnių pažiūrų“ už kitus „plokščiažemininkus“. „Mano supratimu, mūsų Žemės plokštumoje egzistuoja kitos žemės, matmenys ir civilizacijos, kurių dar neradome. Visą Žemę sudaro keturi koncentriniai žemių žiedai, kiekvienas jų turi po savo Saulę ir Mėnulį, kurie kitiems atrodo kaip klajojančios žvaigždės“, - cituojamas „alternatyvių pažiūrų“ pranešėjas.

Plokščiažemininkai, tokie kaip M.Kenny, pritaria minčiai, kad planeta yra plokščia, tačiau jie laikosi kitokių idėjų apie planetos disko turinį. Daugelis „plokščiažemininkų“ mano, kad Žemė yra diskas, supamas ledo sienos, o tie, kurie pateikia tai paneigiančius įrodymus – taip pat NASA, transliuojanti nepaliaujamą palydovynių nuotraukų srautą – yra sukčiai ir melagiai. Tokie sąmokslo teorijų šalininkai yra įsitikinę, kad NASA ir „konvencinio mokslo atstovai“ bando nuslėpti tikrąsias paslaptis nuo visuomenės.

Tiksliai nėra žinoma, kiek žmonių patiki tokiomis pasakomis. Tačiau pati seniausia „plokščiažemininkų“ organizacija „Flat Earth Society“ 2016 m. rugpjūtį skelbė turinti 555 registruotus narius. Šios organizacijos svetainėje tvirtinama, kad ją dar XIX a. įsteigė britas išradėjas Samuelis Birley Rowbothamas.

Tris dienas trukusio suvažiavimo metu netrūko ir nuostabą keliančių diskusijų. Pavyzdžiui, tokių, kaip „Heliocentrizmo ir geocentrizmo ekspertų debatai“. Neskelbiama, kas konkrečiai ginčijosi dėl teorijų, kurių viena yra patvirtinta prieš šimtus metų, o kita tvirtina, kad Žemė yra nejudanti, įsitvirtinusi fiksuotame erdvės taške, apie kurį sukasi visa Visata.

Tai, beje, nėra pirmas „plokščiažemininkų“ suvažiavimas. 2017 m. lapkritį JAV, Railėjaus miestelyje vyko „Tarptautinė plokščiosios Žemės konferencija“, kurioje dalyvavo garsiausi šios teorijos šalininkai. Numatyta, kad tokia konferencija JAV, Denveryje vyks ir šių metų lapkritį.

Reikia tikėtis, kad iki to laiko nuo Žemės krašto nenukrisite.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(9)
(10)

Komentarai (8)