Moterų aprangos detalė, kuri sveikatą veikia labiau nei manote - kokius teigiamus pokyčius atneštų liemenėlės atsisakymas?  (3)

Liemenėlės egzistavo dar senovės Graikijoje. Šiandien jas nešioja kone visos moterys. Įprasta manyti, kad šis drabužis išrastas ne veltui ir teikia begalę pranašumų, todėl žinia, kad tos, kurios jų atsisako, taip pat gauna nemažai naudos, gali kiek nustebinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalo „Bright Side“ leidėjai nutarė pateikti keletą tvirtais argumentais pagrįstų priežasčių, dėl kurių, pasirodo, verta atsisakyti liemenėlės.

Pagerės kraujotaka

Kiekviena norime, kad drabužiai nevaržytų, bet liemenėlėms keliame kaip tik priešingus reikalavimus: jos turi būti tvirtai prigludusios, patikimai prilaikyti krūtis. Atlikdamos šią funkciją, liemenėlės neišvengiamai spaudžia krūtų audinį. Dėl šios priežasties gali būti pernelyg traumuojamos kraujagyslės ir automatiškai sutrikdoma kraujotaka, kaip kad nutinka apsivilkus bet kurį itin aptempiantį drabužį.

Be liemenėlės kraujas ims daug laisviau tekėti, todėl krūtinė atrodys sveikesnė ir pagerės visa organizmo kraujotaka.

Pavyks geriau išsimiegoti

Kai kurios moterys įsigudrina net naktį nenusisegti liemenėlės, ir tokia praktika paplitusi labiau, nei kai kam gali pasirodyti. Visgi šis įprotis vienareikšmiškai laikytinas ydingu. Ne vienu tyrimu įrodyta, kad šitaip elgiantis visiškai sutrikdomas cirkadinis ritmas. Todėl einant miegoti tiesiog privalu nusisegti liemenėlę, kitaip gerokai suprastės miego kokybė.

Gali padidėti krūtų apimtis

Norėdamos atrodyti seksualesnės, moterys neretai renkasi krūtis vizualiai didinančias liemenėles su vadinamuoju „push-up“ efektu. Bet paprasčiausias būdas pasiekti, kad krūtinė atrodytų pilnesnė ir išryškėtų tarpas tarp krūtų, – atsisakyti liemenėlės. Kai krūtys karo natūraliai, pektoraliniai krūtinės raumenys priversti darbuotis, kad sumažintų gravitacijos poveikį. Taigi, nors krūtys faktiškai nepadidėja, dėl sustiprėjusių raumenų atrodo pilnesnės.

Krūtys taps standesnės ir putlesnės

Bezansono universitete dėstantis profesorius Jeanas-Denisas Rouillonas ištisus penkiolika metų paskyrė moterų anatomijos studijoms. Savo tyrimų išvadose jis teigia, kad liemenėles nuolatos seginčių moterų krūtys, atsisakius šio drabužio, per metus nutįsta vidutiniškai 7 milimetrais daugiau nei tų, kurios liemenėlių nedėvi. Panašias išvadas skelbia ir keletas Japonijos mokslininkų.

Sulauksite dar keleto teigiamų pokyčių

Atsisakius liemenėlės, kaip jau minėta, pagerėja kraujo apytaka, sutvirtėja raumenys, o oda nebekontaktuoja su prakaitu ir nešvarumais, besikaupiančiais po liemenėle ir trukdančiais jai kvėpuoti. Dėl šių priežasčių gali akivaizdžiai pagerėti krūtinės odos ir raumenų būklė. Nuolatos nešiojant liemenėlę oda gali tapti bespalvė, kintančio atspalvio ar net dėmėta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(4)
(19)

Komentarai (3)