Palenktyniaukite legaliai su... policija!  (16)

Jei jums daugiau kaip 18 metų, galite nuvykti į Majamį (JAV) ir turite automobilį bei atliekamus 25 dolerius, galite palenktyniauti su savo tarnybinius automobilius vairuojančiais policininkais. Tai, beje, vykdoma visiškai legaliai. Kelių vietinių policijos nuovadų atstovai kartą per mėnesį sudalyvauja tam skirtame renginyje "Beat the Heat.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų užkalbintas vietinis gyventojas Anthony Gonzalez'as yra akivaizdus įrodymas, kad kai kuriuos žmones priversti sulėtinti automobilį yra išties sudėtinga. "Adrenalino antplūdis - kuo aš esu arčiau mirties, tuo labiau man tai patinka", sako nutrūktgalvis vairuotojas. Gonzalez'as pripažįsta, kad sudėtingiausia yra prisiversti savo aistros lenktynėms neperkelti į viešojo eismo kelius. "Ir kaip gi greitai jums yra tekę važiuoti?" - į šį klausimą vairuotojas atsako: "250-270 kilometrų per valandą". Policijos pareigūnams tenkanti užduotis - nukreipti tokius žmones kaip Gonzalez'as iš paprastų gatvių į vietinę 'County Line Drag Way' trasą, o pati programa taip ir vadinasi - "Beat the Heat" ("Įveikti karštį"). Lenktynėse gali dalyvauti vyresni kaip 18 metų asmenys, starto mokestis - 25 doleriai.

"Jūs galite atvažiuoti savo mamos autobusiuku. Galite atvažiuoti grynai sportine mašina. Tai visiškai nesvarbu", sako Medley policijos departamento pareigūnas Jose Ayala. "Iš tiesų mes čia sulaukiame daug paauglių ir suaugusiųjų, kurie atvyksta čia, o vėliau sako 'Mes anksčiau lenktyniaudavome miestuose. Jums tikriausiai yra tekę mus gaudyti, tačiau dabar mes esame šioje trasoje ir norime palenktyniauti prieš jus' ", sako pareigūnas Ron'as Bradley.

Policijos atstovų teigimu, 2007 metais pradėjus organizuoti šį renginį, nelegalių gatvės lenktynių skaičius neįtikėtinai sumažėjo. "Lenktynės sandėlių rajone vykdavo beveik kiekvieną penktadienį ir šeštadienio vakarą. Dabar jos praktiškai nebevyksta", sako Bradley. Patys lenktynininkai žurnalistams prisipažįsta, kad tikroje lenktynių trasoje jiems labiau patinka. "Tai geriau ir saugiau", sako vienas jų atstovas. Kito renginio data - gegužės 23, 7 valanda vakaro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)