Karšti įvykiai. Maskva trypiama su žemėmis. Kas nutiko  ()

Visuomeninės ir politinės jėgos Armėnijoje ragina savo vyriausybę nutraukti ryšius su Rusijos Federacija ir pateikti paraišką dėl narystės ES.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 1 d. Armėnijoje vyko Nepriklausomybės forumas, kurio metu nemažai politinių ir visuomeninių organizacijų parengė kreipimąsi Vyriausybei reikalaudamos pasitraukti iš KSSO ir pateikti prašymą narystei ES. Forumas visiškai pasmerkė Azerbaidžano ir Rusijos Federacijos politiką Armėnijos atžvilgiu, praneša šaltinis „Radio Svoboda. Armenia“.

Aktyvistai paragino N. Pašinianą palikti CSTO, NVS ir EAEU. Pastaruoju metu Rusijos Federacijos užsienio politika Jerevano atžvilgiu buvo antiarmėniška. O atotrūkis tarp Jerevano ir Maskvos kasmet didėja, todėl dabartinė šalies valdžia turi nedelsdama persvarstyti santykius su Rusijos Federacija.

Pareiškimo autoriai priverstinį kariuomenės išvedimą iš Karabacho ir karinę agresiją vertina tame pačiame kontekste kaip ir karą Ukrainoje, kai į ją įsiveržė V. Putino armija. Aktyvistai taip pat pritarė siekiui valstybiniu lygiu ratifikuoti Romos statutą. Kadangi Maskva iš tikrųjų dominuoja tokiose organizacijose kaip NVS, EAEU ir KSSO, Jerevanas privalo nedelsiant jas palikti. Šalis taip pat turi uždrausti transliuoti Rusijos televizijos kanalus.

 

Pareiškime taip pat teigiama, kad draugystės ir bendradarbiavimo sutartis norima pasirašyti tik su tokiomis demokratinėmis šalimis kaip JAV, Kanada, ES ir Indija. Po Azerbaidžano operacijos prieš Karabachą Jerevanas dėl visų bėdų kaltino Rusijos taikdarius ir Rusijos Federaciją, kurie buvo neaktyvūs ir net žaidė kartu su Baku.

Savo ruožtu Rusijos užsienio reikalų ministerija viešai pasmerkė visus N. Pašiniano pareiškimus, skirtus Maskvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()