Paskutinė spraga į Europą. Kurios šalys uždraudė įvažiuoti automobiliams su rusiškais numeriais  ()

Nuo spalio 3 dienos Norvegija uždraudė įvažiuoti automobiliais su rusiškais numeriais. Tai reiškia, kad užsidarė paskutinė galimybė rusams patekti į Europą rusišku automobiliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DW ir „thebarentsobserver.com“ pasakoja, kurios šalys uždarė įvažiavimą rusiškiems automobiliams.

Rugsėjo 8 dieną Europos Komisija paskelbė atnaujintas instrukcijas dėl draudžiamų prekių laikino įvežimo iš Rusijos Federacijos. Sąraše yra transporto priemonės, registruotos Rusijoje. Dėl to Europos šalys pradėjo įvesti prie savo sienų apribojimus.

Norvegija uždraudė rusiškiems automobiliams įvažiuoti nuo spalio 3 d. Tai vienintelė Šengeno šalis, turinti sausumos sieną su Rusija ir vis dar leidžianti rusams atvykti turizmo tikslais.

Praėjusią savaitę Suomijos muitinė įvedė 24 valandas per parą veikiančią pasienio kontrolę su Norvegija, kad sustabdytų rusiškų automobilių pravažiavimą.

Norvegijos draudimas įvažiuoti RF registruotiems automobiliams netaikomas 10 ir daugiau sėdimų vietų turinčioms transporto priemonėms. Todėl rusai sieną gali kirsti mikroautobusais ir autobusais. Taip keleiviai iš Murmansko patenka į Norvegiją, kur daugelis iš Kirkenes oro uostų skrenda į Oslą ar kitus Europos miestus.

Nuo spalio 2 dienos Bulgarijoje buvo įvestas draudimas įvažiuoti lengviesiems automobiliams su rusiška registracija. Anksčiau rusiškus automobilius nustojo įleisti Suomija (nuo rugsėjo 16 d.), Estija (rugsėjo 13 d.), Latvija (rugsėjo 12 d.), Lietuva (rugsėjo 12 d.) ir Lenkija (rugsėjo 16 d.). Vokietija RF registruotus automobilius pradėjo konfiskuoti dar liepą.

 

Graikija išlieka vienintele ES šalimi, į kurią rusai gali įvažiuoti automobiliais. Tačiau iš Turkijos į Graikiją savo automobiliais keliaujantys rusų turistai jau buvo atstumti prie Graikijos sienos.

Rusams buvo uždrausta į ES įvežti asmeninius daiktus. Net telefonai ir lagaminai gali būti laikomi uždraustu importu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: