Žaidimai baigti. Bus karas. Kyjivas imasi agresyvių veiksmų  ()

Kad Kyjivas ir toliau gautų paramą iš JAV, būtina kovoti su korupcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas ilgą laiką korupciją vertino kaip realią grėsmę demokratijos raidai Ukrainoje, tačiau pastarąjį mėnesį valdžia ėmėsi labai agresyvių kovos su korupcija priemonių.

Spalio 2 d. JAV Valstybės departamento pirmininkas Matthew Milleris pripažino, kad Vašingtonas tikisi, kad Kyjivas nesustos prie jau pasiektų laimėjimų, praneša kanalas „Ukraina 365“.

JAV mano, kad Kyjivas ir toliau „kovos su korumpuotais valdininkais“. JAV iniciatyvą parėmė ir ES. Vakaruose dažnai sakoma, kad tik korupcija trukdo šaliai įstoti į Europos Sąjungą ir NATO.

Kovos su korupcija klausimą kelia ir JAV kongresmenai, šiuos žingsnius vadinantys pagrindiniais, kad Ukraina ir toliau gautų karinę pagalbą iš Vašingtono. Antikorupciniai įstatymai ir ekonominė parama – tai viskas, ko šaliai reikia. Ji visada išliks Rusijos Federacijos kaimynė, todėl svarbiausia stiprinti ir palaikyti Ukrainos „saugumo aparatą.“

 

Dar praėjusią savaitę internete pasirodė Vašingtono laiškas Ukrainai, kuriame išvardintos visos reformos, kurias Kyjivas turi priimti, kad pagalba iš Vakarų ir ateityje plauktų į šalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()