Piktinosi vegetarai ir veganai, o dabar pyksta ir narkomanai - kuo nauji 5 svarų banknotai tokie blogi?  (3)

Dėl naujų svaro banknotų susinervino ne tik vegetarai. Jungtinės Karalystės narkomanai – dar viena grupė žmonių, kurie pyksta dėl naujų 5 svarų (verti maždaug 5,9 eurų) banknotų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-13 Piktinosi vegetarai ir veganai, o dabar pyksta ir narkomanai - kuo nauji 5 svarų banknotai tokie blogi?  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mat britai, kurie vartoja kokainą pro susuktą banknotą į jį susipjausto nosį, rašo „The Independent“. Naujieji 5 svarų banknotai yra su buvusio Jungtinės Karalystės premjero Winstono Churchillio atvaizdu, todėl narkomanai, kurie įsipjauna nosį į šį banknotą šmaikštauja, kad juos „supjaustė Winstonas“.

Gaminant šiuos banknotus yra naudojami gyvūnų riebalai, todėl jais nepatenkinti ir Jungtinės Karalystės hinduistai, vegetarai bei veganai. O anot kokaino vartotojų, storesni, iš plastmasės gaminami banknotai nėra pritaikyti įtraukti narkotikus pro nosį.

„Maniau, kad aš vienintelis susipjausčiau nosį naudodamas naująjį 5 svarų banknotą. Tačiau papasakojęs savo draugams apie nelaimę sužinojau, kad tai nutiko visiems, - pasakojo vienas kokaino vartotojas iš Birmingamo. - Visi iš pradžių manė, kad naujieji banknotai buvo Dievo dovana, nes jie tobulai susisukdavo.“

Pro banknotus kokainą vartojantys žmonės didina tikimybę, kad jiems atsiras infekcija.  „Šiaudelių, banknotų ir adatų dalijimasis kelia riziką, kad pasigausite hepatitą B, hepatitą C ir ŽIV. Kokaino vartojimas pro nosį žaloja audinį ir atveria kelią infekcijoms“, - teigė Jungtinės Karalsytės nacionalinė švietimo apie narkotikus tarnyba „Talk to Frank“.

Senieji 5 svarų banknotai nustojo galioti praėjusią savaitę. Tiesa, kai kuriose parduotuvėse jais vis dar galima atsiskaityti, tačiau tai priklauso nuo kasininko. Anglijos bankas ketina neribotą laiką iškeisti senus banknotus į naujus. Naujieji banknotai yra žymiai patvaresni nei senieji. Jie taip pat yra švaresni, o juos padirbti – sunkiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(33)
(-22)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: