Interviu su garsiausio Microsoft atvaizdo fotografu (Video)  (0)

Šią fotografiją matė daugiau, nei milijardas žmonių – jei teko naudoti PC per pastaruosius 10 metų, tikriausiai jūs irgi esate vienas iš jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žymusis žaliosios kalvos paveikslėlis buvo standartinis Windows XP operacinės sistemos darbastalio vaizdas. Dabar jis, pasak nuotrauką padariusio 73 metų fotografo Charleso O’Rearo, yra viena iš labiausiai matomų fotografijų pasaulyje.

Kaip O’Rearas pasakojo Australijos Sydney Morning Herald, jis padarė šią fotografiją po audros Kalifornijos vynuogyne 1996 metais ir pateikė nuotraukų agentūrai Corbis, kur ją netrukus rado Microsoft. Nors kompanija pagerino nuotrauką — darbastalio versijos spalvos daug ryškesnės, nei O’Reario originale, — niekaip kitaip ji redaguota nebuvo. Taip pat ji buvo nupirkta už vienkartinę standartinę kainą, ko O’Rearis gailisi.

– Reikėjo derėtis dėl [geresnio] sandėrio ir sakyti, „Tiesiog duokite man dalį cento kaskart, kai jis pamatomas“, tai būtų buvęs geras sandėris – sakė jis Morning Herald.

O’Rearis, kuris taip pat fotografavo National Geographic ir Los Angeles Times, ir dabar esantis žinomu vyno fotografu, Australijoje buvo kaip turo, viešinančio Microsoft sprendimą nebepalaikyti senosios XP sistemos, dalis. Tačiau ši fotografija niekur nedingsta. Tiesiog pabandykite pagooglinti „bliss“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)