„Adomo ir Ievos teorija“. Kas 6500 metų Žemė pasvyra 90⁰, sukeldama pragarišką kataklizmą  ()

Joe Rogano podcastas atgaivino seniai pamirštą teoriją, pagal kurią pasauliniai kataklizmai, keičiantys žemynus, vyksta cikliškai ir trunka 6 dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias Joe Rogan podcastas lėmė virusinius „TikTok“ vaizdo įrašus, reklamuojančius keistą ir klaidingą teoriją apie klimato kaitą, pirmą kartą pasiūlytą 1965 m. knygoje, kurioje teigiama, kad Žemės kataklizmai vyksta ciklais. Tačiau joje taip pat teigiama, kad Jėzus Kristus gyveno Indijoje 18 metų ir po jo nukryžiavimo jį pagrobė ateiviai, rašo „IFLScience“.

Joe Rogano podcast'e, pasirodžiusiame 2023 m. sausio 18 d., buvo pateiktas interviu su jutuberiu ir „tyrėju“ Jimmy Corsetti. Pokalbio metu Joe Roganas iškėlė „Adomo ir Ievos teoriją“, išdėstytą knygoje „Adomo ir Ievos istorijos“, kurią parašė elektros inžinierius Chanas Thomasas, kuris taip pat teigė esąs ekstrasensas.

Knygoje teigiama, kad kartais mūsų planeta pakeičia savo padėtį, o tai sukelia didžiulį kataklizmą ir išjudina ištisus regionus. Beje, knygoje taip pat teigiama, kad būtent tokia nelaimė ištiko Nojų.

Pokalbyje su Joe Rogan, Corsetti paaiškina, kad „Adomo ir Ievos teorija“ rodo, kad šie įvykiai vyksta 6500 metų ciklais. Teigiama, kad šiuo metu Žemė pasisuka 90 laipsnių kampu, dėl to planetos judėjimas sustingsta, o Saulė apšviečia tik vieną planetos pusę, sukeldama pragarišką kaitinimą viename taške. Corsetti tikina, kad šiuo metu vėjas ir vanduo planetoje ir toliau judės pagal savo inerciją, o vėjo greitis ties pusiauju sieks 1600 km/val. Visa tai turėtų sukelti katastrofiškų pasekmių.

Įdomu tai, kad šis 90 laipsnių Žemės pasvirimas, anot knygos, truks 6 dienas, o 7 dieną mūsų planeta grįš į savo natūralią padėtį, o gyvybė toliau gyvuos. Savo pokalbyje Joe Roganas taip pat nagrinėjo magnetinių polių temą, kalbėdamas apie jų galimybę kada nors ateityje „apsiversti“. Podcast'o dalyviai padarė išvadą, kad pasekmės bus pražūtingos ir mokslininkai jų neįvertina.

 

Nuo podcast'o išleidimo, pokalbio segmentai pasklido visame internete. Laimei, dauguma jų yra suvokiami kaip „visiška nesąmonė“, bet, deja, ne visi. Atkreipkite dėmesį, kad nėra jokių mokslinių įrodymų, kad Žemė iš tikrųjų keičia savo padėtį kas 6500 metų. Be to, jei tai iš tikrųjų atsitiktų ir ištisi regionai aplink pusiaują staiga atsidurtų ašigalyje, kaip rodo teorija, tyrėjai jau seniai būtų aptikę šių įvykių įrodymų.

Pasak NASA Langley tyrimų centro vyresniojo mokslininko Martino Mlinczako, ši teorija yra „absoliuti nesąmonė“. Jei toks įvykis iš tikrųjų įvyktų cikliškai, tyrėjai būtų aptikę. Mlinczakas taip pat pažymėjo, kad tokiam apsivertimui „reikėtų neįtikėtinai daug energijos“ ir, tiesą sakant, nėra nieko, kas galėtų jį inicijuoti.

 

Tuo pačiu metu mokslininkai pažymi, kad Žemės magnetinio poliaus apsivertimai yra realūs ir įvyksta kartą per 200-300 tūkstančių metų. Nors mokslininkai mano, kad nuo paskutinio tokio apsivertimo praėjo apie 800 tūkst. metų. Tyrėjai pabrėžia, kad žmonija tikrai susidurs su problemomis, kai ateis ši akimirka. Pirma, būsime veikiami padidėjusio radiacijos poveikio, antra, padidės Saulės žybsnių rizika, kuri sunaikins elektros infrastruktūrą, energijos sistemas ir palydovus.

Tačiau mokslininkai pažymi, kad iškastiniai įrodymai nerodo masinio išnykimo, kurį sukėlė tokie sukrėtimai. Tiesą sakant, NASA teigimu, „nėra įrodymų, kad Žemės klimatą smarkiai paveiktų nei paskutiniai trys magnetinio lauko apsivertimai, nei bet koks įvykis per pastaruosius 2,8 mln. metų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(10)
(-2)

Komentarai ()