Ne kiekvienas gigantiškas blizgantis diskas yra NSO – net jei jis pastebėtas prie slaptos karinės bazės Area 51  (2)

Neatpažintas blizgantis objektas (NBO), kad ir kaip įspūdingai jis atrodytų, nebūtinai yra NSO. Štai vienas virš Nevados valstijos skridęs pilietis pro lėktuvo iliuminatorių išvydo ir nufotografavo ant žemės pastebėtą paslaptingą milžinišką sidabriškai švytintį diską. Iš akies trauktas ateivių žvaigždėlaivis! Argi gali būti kitaip, kai tas objektas pastebėtas netoli mitais apipintos slaptos 51-osios karinės bazės?! Tačiau įžvalgus Technologijos.lt skaitytojas šypsodamasis pridurtų, kad šitas ateivių diskas ne tik žybsi, bet ir pro šalį skrendančius paukščius ore iščirškina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O skamba ši žiniasklaidoje pasirodžiusi istorija taip. Vienas American Airlines keleivis, spalio 30 d. skridęs iš San Chosės (Kalifornija) į Hiustoną (Teksasas), pro lėktuvo langą pamatė Nevados dykumoje akinamai žybsintį gigantišką sidabrišką diską. Ne tik pamatė, bet prifotografavo ištisą fotoreportažą. Tikėtina, kad nuotraukos tikrai autentiškos ir jose užfiksuotas objektas yra tikrų tikriausias.

Apie matytus ir fotografuotus dalykus pilietis informavo analogiškas anomalijas JAV teritorijoje registruojančią ir tiriančią organizaciją Mutual UFO Network.

"Nevados dykumos paviršiuje išvydau didžiulį sidabrišką diską – jis buvo vidury dykumos, - rašo liudininkas. – Tas diskas svaidė kažkokius šviesulius. Ant paties disko buvo daug akinamų šviesų. Išsitraukiau telefoną ir fotografavau, bet netrukus išsikrovė telefono baterija. Nepanašu, kad tą diską būtų pastebėjęs dar kuris nors tuo pačiu reisu skridęs keleivis."

"Skrisdamas atgal teiravausi keleto žmonių, tarnaujančių Karinėse oro pajėgose, ar jie nėra tose apylinkėse matę ko nors panašaus, - tęsė suglumintas keleivis. – Nė vienas nebuvo matęs nieko panašaus."

Nejaugi?

Beveik neabejojame, kad  Technologijos.lt skaitytojai kažką panašaus yra tikrai matę – nors tam visai nereikėjo skristi virš Nevados dykumos. Pamenate dar šių metų pradžioje skelbtą žinutę apie tai, kad ore virš Nevados dykumos sudega šimtai paukščių? Žvilgtelėję į tos žinutės titulinę iliustraciją, ko gero, pritarsite, kad American Airlines keleivis matė tą patį paukščius ore kepinantį monstrą vidury Nevados dykumos.

Kadangi neatpažinto blizgančio objekto Nevados dykumoje suglumintas keleivis savo laiške minėtai organizacijai pripažino "nežinąs, ką, po galais, ten matęs, ir paliekąs tai interpretacijai", pamėginsime pateikti vieną žemiškesnių interpretacijų.

Ko gero, keleivis pro lėktuvo iliuminatorių matė toje pačioje Nevados dykumoje veikiančią 110 MW galios „Crescent Dunes Solar Energy Project“ saulės jėgainę prie Tonopos (Nevada, JAV). Tai yra bokštas, aplink kurį sustatyti įgaubti veidrodžiai atspindi saulės spindulius į bokšto centrą – taip surenkama ir konvertuojama saulės energija. Apie jos santykius su sparnuočiais ir rašėme šių metų vasarį. Tokio tipo šiluminių jėgainių (beje, veikiančių net ir naktį) yra ne tik Nevados valstijoje, bet ir kitose valstybėse (pvz., Ispanijoje, Maroke).

Nepaisant akivaizdaus panašumo į minėtą jėgainę ir geografinio atitikimo, ateivių entuziastai rimtais veidais linksi, pritardami, kad čia iš tikrųjų gali būti "motininis" NSO erdvėlaivis.

"Disko formos objektas ant žemės iš tikrųjų panašus į nutūpusį NSO, - komentuoja jau girdėtas UFO Sightings Daily redaktorius Scottas C Waringas. – Maža to, objektas pastebėtas tik už 140 mylių į pietvakarius nuo slaptos 51-osios karinės bazės (Area 51). Lėktuvo keleivis tikriausiai nufotografavo nematomumo apsiaustu uždengtą erdvėlaivį. Esu tikras, kad erdvėlaivis buvo matomas neilgai. Šis erdvėlaivis maskuojamas pagal dykumos kraštovaizdį, nors kartais svetimeivių kosminiai laivai maskuojami kaip debesys ar kiti aplinkos objektai."

Tarp kitko, organizacija Mutual UFO Network pranešė priskyrusi šį atvejį kategorijai "Nepaaiškinti reiškiniai".

O kad "slepiamas žvaigždėlaivis" iš tiesų labai supanašėjęs su dykumos paviršiumi, įsitikinti savo akimis galite į Google Earth programos paieškos laukelį įvedę Crescent Dunes Solar Energy Project arba susiradę koordinates 38°14'20'' šiaurės platumos ir 117°21'50'' vakarų ilgumos.

(17)
(9)
(8)

Komentarai (2)