Tai turėjo būti tikra sensacija: keliautojas laiku pas mus atvyko iš 6491 metų ir net prisijungė prie melo detektoriaus (Video)  (15)

Jei ateityje keliavimas laiku gali yra įmanomas, tai žmonių iš ateities jau turėjome sulaukti. Susipažinkite su Jamesu Oliveriu – vyru, kuris teigia atkeliavęs pas mus iš 6491 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis keliautojas laiku davė interviu „Youtube“ kanalui „Apex TV“, kuris specializuojasi mistiškuose ir paranormaliuose vaizdo įrašuose. Duodant interviu, J.Oliveris buvo prijungtas prie melo detektoriaus ir įdomu tai, kad remiantis prietaiso parodymais, į kiekvieną klausimą atsakė teisybę.

Nors vyras sako esąs iš 65 amžiaus ir yra keliavęs tarp planetų, jis turi įtartiną Birmingemo (Anglija) akcentą. Jis taip teigia, kad yra susitikęs ir net susidraugavęs su ateiviais.

„Aš pats asmeniškai bendrauju su jais, kai kurie iš jų yra mano geriausi draugai. Jie malonūs, todėl neturėtumėte gretai nuvertinti kitų gyvybės formų“, – kalba vyras.

Apsimetėlis keliautojas laiku - video siužete

J.Oliveris 2018 metuose sako užstrigęs dėl to, kad sugedo jo erdvėlaivis - tačiau paklausus kur jis jį paliko, vyras į klausimą neatsakė. Jis taip pat negali atskleisti per daug dalykų apie ateitį, nes tai sukeltų daug nereikalingų kalbų.

Nors apie ateity vyras daug nekalba, tačiau sako, kad turėtume rimčiau žiūrėti į klimato kaitą, kuri, anot jo, sukels didelę grėsmę. Kaip šios problemos sprendimą jis siūlo, kad Amerika - vienintelė šalis, nepasirašiusi Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos - jį vėl pasirašytų.

Nors melo detektorius rodo, kad vyras sako tiesą, tačiau yra ženklų, kurie išduoda jog jis nėra tas, kuo dedasi esąs. Be jo akcento ir puikios anglų kalbos dar yra išvaizda, kuri būtų pasikeitusi, jei žmonės tikrai persikeltų gyventi į kitą planetą. Pats vaizdo įrašas taip pat kelia įtarimų - nes tiek pašnekovo, tiek jo kalbintojo veidai yra uždengti.

„Aš manau, kad „Apex TV“ sumanė tai padaryti tam, kad pritrauktų daugiau žiūrovų į savo kanalą“, – po vaizdo įrašu rašė komentatorius. Net jei ignoruotume visą montavimą, veidų uždengimą, balso moduliaciją - melo detektorius vis tiek nėra gera priemonė patikrinti žmogų. Amerikos psichologų draugija sako, kad geriausia šiuo klausimu išlikti skeptiškiems.

Jungtinė Karalystė naudoja melo detektorius, kad patikrintų nusikaltėlius, o Amerika - kandidatų į Centrinę žvalgybos tarnybą (CŽV) testavimui. Tačiau testų rezultatai vis tiek nėra pakankamai patikimi, kad galėtų būti perduoti teismui.

Parengta pagal "IFLScience".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(74)
(-69)

Komentarai (15)