Kepuraitė nuo 5G spinduliuotės - juokas ar bandymas pasipelnyti iš nepamatuotų žmonių baimių?  (1)

Pamenate lipdukus, kurie klijuojami ant telefono, neva sumažinantys šio skleidžiamą spinduliuotę?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas nors kiek kritinio mąstymo turintis asmuo turėtų suprasti, kad tokie lipdukai veikia lygiai tiek pat sėkmingai, kiek ir prie telefono priklijuota kramtomoji guma. Tai yra, jei jie veiktų – telefonas neveiktų išvis, nes nori ar ne, bet mobiliojo telefono veikimo principas yra elektromagnetinių bangų priėmimas ir siuntimas.

O norint apsisaugoti nuo elektromagnetinės spinduliuotės, teisingiausia būtų paprasčiausiai išjungti telefoną.

Bet štai ratas apsisuko ir sulaukėme naujos nesąmonių inkarnacijos, bandančios žaisti neišsilavinusių ir neurotiškų žmonių baimėmis. Šįkart internete sklinda skelbimas apie parduodamas kepuraites, tariamai saugančios nuo 5G ryšio.

Tiesa, labai norisi tikėti, kad tai – arba juokelis, arba „trolinanti“ gamintojų ar pardavėjų savireklama (nes gamintojai ar pardavėjai, kaip galima suprasti iš pavadinimo, lyg ir prekiauja ir kitais dirbiniais).

Bet jei čia viskas rimta?

Tada vėl gi, kaip ir lipdukų atveju, galima būtų sutaupyti ne leidžiant pinigus naujoms įsivaizduojamoms apsaugoms, o išnaudojant jau ir taip turimas. Nes ant galvos užsimaukšlinant tinklinį sietą (liaudiškai vadinamą „duršlioku“), efektas būtų tas pats. Na o jei truputį gėda dėl tokio aksesuaro viešumoje – ar jei bijote, kad jus palaikys praktikuojančiu pastafarianizmą (realus Skraidančio spagečių monstro „tikinčiųjų“ judėjimas, parodijuojantis iš dalies religiją, bet konkrečiau – kreacionizmą ir „protingojo dizaino“ idėją) – tada dar ant sieto galima būtų užsitempti paprastą kepuraitę.

Gerai, o jei jau rimtai – kodėl visa tai visiškai absurdiška idėja?

Nes pirma, 5G ryšio Lietuvoje dar nėra, ir artimiausiu metu jo dar nebus. Šiemet dar tik turėtų įvykti dažnių konkursas.

Antra, „baisieji“ dažniai, kuriais veiks 5G, jau kurį laiką yra naudojami ir dabar. Juos naudojo dalis antžeminės televizijos, kita įranga. O Karaliaučiuje šiais dažniais veikia Rusijos karinių pajėgų radarai. Tai taip išeina, kad visi paukščiai, kurie skrenda virš Karaliaučiaus, jau seniausiai turėjo būti iškepti, pusė Žemaitijos karvių turėtų būti užtrūkusių, o nuvažiavę į pajūrį, turėtume matyti, kaip vietiniai gyventojai Palangos, Šventosios ar Nidos verslininkai nebe skundžiasi bloga vasara, o lėtai ir kraupiai tyliai zombinėja kurortų gatvėmis.

Trečia – na o kodėl tik kepurėlė? Kodėl nebesirūpinama likusiu kūnu? Kodėl niekas nesiūlo anti5G kombinezonų? Ar nosinių? Ar kojinių? Elektromagnetinės bangos šiaip persmelkia visą kūną, ne tik galvą.

Užtat tikrai galima nuspėti būsimą trečią šios srities nesąmonių inkarnaciją. Tai turėtų būti kelnaitės, saugančios nuo čipavimo beskiepijant. Ateini pas gydytoją, išsideri, kad skiepytų tik į didžiausią žmogaus raumenį ir tik per kelnaites – o jos skiepą praleidžia, bet mikročipą – sulaiko! Kaip sako anglakalbiai – „profit“!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai (1)