Daugiau tankų, artilerijos ir raketų. Skelbiama, ką „beprotiško“ rengia Rusija  ()

Rusijos pajamos iš naftos pardavimo auga, nepaisant Vakarų embargo. Pinigų įliejimas į tankų, artilerijos, amunicijos ir raketų gamybą 2024 metais padidės kelis kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikai įsitikinę, kad Ukrainos pajėgos turės sutelkti dėmesį į smūgius karinėms gamykloms ir Rusijos Federacijos energetikos infrastruktūrai.

Rusija nepasiduoda ir yra pasirengusi 2024 metais investuoti į karo pramonę ir „gynybą“ rekordinius 112 mlrd. USD. Ši suma beveik dvigubai viršija einamųjų metų išlaidų lygį, praneša agentūra „Bloomberg“, peržiūrėjusi biudžeto planų projektus.

Išlaidos gynybai Rusijos Federacijoje sudarys 6 % bendrojo vidaus produkto, 2023 metais šis skaičius siekė 3,9 %, o 2021 metais – 2,7 %. Akcentuojamas vadinamųjų slaptų išlaidų padvigubinimas, nes Maskva stengiasi vengti didelio dėmesio karo pasekmėms, atkreipia dėmesį žurnalistai.

„Slaptosios išlaidos padidės iki 11,1 trilijono rublių (109 mlrd. eurų) nuo 6,5 trilijonų (63,7 mlrd. eurų) 2023 m. Tai sudarys 30 % visos biudžeto išlaidų apimties“, – paskaičiavo specialistai.

Pagrindinės pinigų įplaukų, Kremliaus teigimu, tikimasi iš naftos ir dujų pardavimų, kurie 2024 metais išaugs beveik ketvirtadaliu iki 11,5 trilijono rublių (113 mlrd. eurų).

„Tai įvyks nepaisant G7 šalių ir jų sąjungininkų nustatytų kainų viršutinės ribos, siekiant apriboti Rusijos pajamas iš naftos pardavimo ir apriboti Kremliaus galimybes finansuoti karinę agresiją Ukrainoje“, – pridūrė autoriai.

Raketos, karinė įranga ir dronai: ​​kur nusės pinigai Rusijos Federacijoje

Į šią medžiagą sureagavo Ukrainos prezidento kanceliarijos) vadovas Andrijus Jermakas. Praktiškai 39 % federalinio biudžeto bus skirta karui, todėl sankcijos pagaliau gali palaidoti Rusijos ekonomiką. Išleisdama tokias išlaidas karui, Rusija ateityje neturi jokių galimybių išvengti ekonomikos žlugimo, tikisi Jermakas.

Esant tokiai situacijai, Ukrainai reikia daugiau Vakarų paramos ir ginklų. Būtina sunaikinti Rusijos karinį-pramoninį kompleksą, kad Rusijos Federacija negamintų raketų, karinės technikos ir atakos dronų.

 

„Mes būsime pasiruošę ir nugalėsime Rusiją mūšio lauke. Beprotiškos išlaidos kariuomenei Rusijos Federacijoje yra režimo agonija“, – apibendrino Jermakas.

Nemaža dalis Rusijos Federacijos gynybos projektų bus skirta laivų statybai tobulinti. Visų pirma, pinigai iš biudžeto bus skirti sunkiojo branduolinio raketų kreiserio „Admiral Nachimov“, kuris buvo remontuojamas nuo 1999 m., remontui ir modernizavimui, teigia Pavlo Lakyčukas, Pasaulinių studijų centro saugumo programų vadovas.

„Tikimasi kokybiško pinigų įliejimo dabartiniams tankų, artilerijos, amunicijos ir raketų gamybos projektams. Maskva visokeriopai stengsis kompensuoti išlaidas technikai ir yra pasiryžusi ilgam karui", – aiškina ekspertas.

Lakyčuko teigimu, Rusijos pajėgumai gaminant naujus ginklus negali neatsilikti nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų patiriamų nuostolių.

 

Pasak Euroatlantinio bendradarbiavimo instituto karo eksperto Ihorio Kozio, išlaidos bus skirtos naujoms gynybos technologijoms dėl bendro karinės pramonės atsilikimo.

„Ginkluotė, kurią šiuo metu turi Rusijos ginkluotosios pajėgos, nebetenkina poreikių fronte. Pavyzdžiui, pasenusį požiūrį į tankų ir lėktuvų statybą reikia pertvarkyti. Sausumos pajėgos taip pat turi problemų. Rusijai reikia technologinių ginklų, kad galėtų tęsti karą“, - komentuoja ekspertas.

Pramoninio komplekso ir kogeneracinių elektrinių bombardavimas: kaip reaguos Ukraina?

Didelė Rusijos Federacijos gynybos biudžeto dalis bus skirta veiklos išlaidoms – kariškių ir pareigūnų atlyginimams, maistui, kurui, atsarginėms dalims ir kt. Naujiems ginklams įsigyti reikės ne daugiau kaip 30 % lėšų, įsitikinęs karo ekspertas Pavlo Narožnas.

 

Ukrainos kariuomenė gali pasipriešinti galimam Rusijos Federacijos karinių pajėgų didinimui. Dronų smūgiai į karines gamyklas sumažins priešo potencialą. Antras būdas – vilioti kvalifikuotus darbuotojus iš karinės pramonės srities į Vakarus.

„Visas geras personalas turi būti paimtas iš Rusijos, jiems turėtų būti suteikta pastogė ir pinigai. Antirusiška propaganda yra vienodai svarbi“, - priduria ekspertas.

Energetiniams objektams turi būti smogta – jei raketų gamykla bus šalia šiluminės elektrinės, jos sunaikinimas sustabdys gamyklos veiklą.

Jis pridūrė, kad svarbu nutraukti vakarietiškų komponentų tiekimą X serijos raketoms, „Shahed“ dronams ir kitiems ginklams, patenkantiems per buvusios socialinės stovyklos šalis.

Taip pat būtina kovoti su artilerijos ir jai skirtos amunicijos gamyba, kuri yra pagrindinis pavojus fronte Ukrainos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()