Be sąmokslo teorijų ir gandų: kaip atrodo pasaulio ekonomikos galios branduolys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2011-11-02 13:34
Čia šitas ginčas be prasmis, nes iš dalies visi teisūs. Kasininkė pati kalta, kad kasininkė, bet kad jos ,kasininkės, gyvenimas nėra geras kaltas vadybininkas. Aplinka veikia, bet tai dažniausiai būna tik pasiteisinimas. Mes su broliu turėjome lygiai tas pačias galimybes. (amžiaus skirtumas tik 10mėn. mokėmės vienoje klasėje visus 12metu) bet mano siekiai vienoki , jo kitokie, aš baigiau mokslus, jis ne. Ir čia kalta tik pati asmenybė, ką veiki laisvu laiku ir apie ką dažniau galvoji. Taigi iš to aš spręndžiu, kad kasininkė pati kalta. Tačiau tas kuris stengėsi darė ir išsikovojo gerą gyvenimą turi padėti tam pačiam kasininkui, o ne iš jo šaipytis ir pelnytis kaip yra dabar. EDIT: ir manau dažniausiai kaltas lieka "švogerizmas" ir korupcija. Kai tas pats Kasininko siekių žmogus patampa vadybininku, dar blogiau daktaru ar politiku. Nes žmogus siekiantis daugiau ir pasiekęs tai savo darbu, atlieka darbą gerai ir leidžia gyventi gerai kitiems.
andriulis 2011-11-02 13:49
Ka pastebejau paskutiniais metais, tai jog programuotojai siuo metu ant bangos ir daznai tik pagal savo sekmes formule persa nuomone visiems aplinkiniams. Niekas ir nekalba, kad valytoja turi uzdirbti tiek kiek bankininkas, bet negerbti valytojos darbo yra mazu maziausiai kvaila. Yra ten jaunysteje prabaliavojusiu, bemoksliu kurie dabar dirba tais paciais kasininkais, bet sakyti jog ju darbo vieta sunio galas, tai tik pasiputimo rodymas. Net nepradesiu kalbeti apie Lietuvoje dirbanciu kasininku darbo kruvius bei atlyginimus. Cia labiau tiktu zodis ne darbas, o vergove. Juokiasi puodas, kad katilas juodas.
Arns 2011-11-02 14:07
Ironiška, bet dauguma, valdoma mažumos, diktuoja sąlygas mažumos valdymui. Pamenate vadovėliuose tradiciškai būnančius piešinėlius su Prancūzijos absoliutizmo ar kokios revoliucijos primityvias iliustracijas? Viskas piramidės principu, viskas susiję ir viskas stovi tik todėl kad tvirtas pamatas. Be viršūnės, t.y be stogo namas gali stovėti ir funkcionuoti, bet be pamato niekaip. Kapitalizmo principas - kitų išnaudojimas. Pvz jau miręs "Apple" vadovas S. Jobs'as. Visas jo darbas, visos jo idėjos buvo skirtos masėms, toms nenuovokioms ir neturtingoms kasininkų, valytojų, kepėjų, policininkų šeimoms. Jo iškilimas, užlipimas ant kitų galvų. Taigi, koks jis bebūtu genijus, visas jo talentas buvo įvertintas nes įtiko kitiems. Pvz kam bankams tas ilgas žaidimas su paskolomis, investisijomis, juk jie spausdina ir dalina pinigus? Būtent galios sistema ir susideda iš pajungimo ir grįžtamojo ryšio. Jei aš atsispausdinčiau sau milijardą savo pinigų, kiek jie vertės turėtu? Bet jei juos lyg obligacijas išdalinčiau, tie popierėliai staiga taptu vertingi ir jau nuo manęs priklausytu šiokia tokia juos įsigijusių asmenų gyvenimo dalelytė. Reziumė, nenuvertink už tave žemiau stovinčio, jis tas platesnis pagrindas, kuris perdalinant pinigus tau leidžia gauti jo procentus.
Zergas 2011-11-02 14:12
to andriulis tai butent kad tokie kaip shingami biski uzkala kapeikele ir pasijaucia dievais,menkina aplinkinius ir viska matuoja pagal savo kurpali.ir kas juokingiausia kad jis toks mandras kol tik pradejo versla ir neuzkabino kazkieno interesu,bet jei tik pereis kelia kazkam stambesniam ir itakingesniam,va tuomet toks entuziastas pajus ka reiskia galia ir itaka,ir tai jog vien noro ir pastangu gali neuztekti norint igyvendint savo idejas.
zzz 2011-11-02 14:31
Lietuvoje yra siek tiek skirtingai,nei turtingesnese salyse. Pas mus daug kas taip masto,kaip Shinigami ir siekia to aukstojo mokslo,ko pasekoje turim labai daug zmoniu su aukstaisiais, o darbo vietu pagal issilavinima neuztenka, paprastu specialistu taip pat truksta... Be to ne visi megsta but vadovais, ne visi megsta bendrauti, ne visi megsta krapstytis technikoje ir panasiai... Taciau visi siekia but su aukstaisiais ir tas nera blogai,turim daug protingesne visuomene nei vakaruose. Pvz turtingoj saly net ir paprasta kroviko ar pardavejos darba dirbdamas, tu gali oriai gyvent neskaiciuodamas kiekvieno cento. Uzteks ir aipadui ir aifonui. Todel jie nesiskundzia atlyginimais. Aisku sutaupyt kazin ko irgi neiseina. Ju ten ir niekas neniekina,nes zmones gyvena oriai. Pas mus eina dirbt uz atlyginima uz kuri neimanoma pragyvent,todel ju ir niekas negerbia. Jei zmones butu vieningi,neitu dirbt uz grasius,tai ir atlyginimai butu zymiai didesni ir pas mus. Taciau yra tokie dalykai kaip infliacija, krizes, del kuriu tu niekaip nesutaupysi,kad galetum nedirbt arba nusipirkt namus be paskolos. Viskas yra taip,kad arba priverstas vergaut bankui visa gyvenima,arba dirbt ir po saves vaikams nieko nepalikt. Uzaugi, padirbi ir numirsti - idealus kiekvienos valstybes pilietis. Zodziu,atrodo, kad gyveni laisveje, taciau pasirinkima turi labai siaura.
Wolfy 2011-11-02 14:55
Skaiciau skaiciau visus cia komentarus, kol priejau protinigiausia komentara. Tikrai teisinga tavo nuomone, jei tokios nuomones laikytusi dauguma zmoniu, tikrai gyventi butu zymiai geriau mums visiems. Bet, deja, ne visi taip masto, tai del to, turim ka turim. Vieni verkia, kad nieko neturi, o kiti dziaugiasi susikrove turtus...
Creatium 2011-11-02 15:21
Beliktų tik pataisyti dėl didelio kiekio žmonių su aukštaisiais. Tokių žmonių daug ne dėl to, jog visi nori turėti aukštąjį, o pagrinde dėl to, kad jis buvo nemokamas iki kol prieš porą metų tapo mokamu. Nemokamas mokslas - reiškia įstoti lengva, konkurencijos praktiškai nėra, stoja visi. Būtent tuom ir pasibaigė, kad koks su bakalauru žmogelis nieko neišmanantis yra ir dirba prie kasos aparato. Dabar visam pasaulyje yra taip, kad tie, kurie nori gyventi geriau, uždirbti daugiau - eina studijuot, įgyti bakalauro, magistro ir aukštesnius laipsnius. Nenori - po mokyklos eini į kokį profteką, jį baigęs gauni tą patį pusiau bakalaurą ir eini dažyt sienų. Ir čia nieko blogo tame nėra. Negali visi būti profesoriais. Ir ne dėl to, kad nebūtų kam klijuoti plytelių, o dėl to, kad ne visi gali būti profesoriais, tiek išmokti, tiek suvokti. Esant tokiai sistemai turi būti vienintelis dalykas užtikrintas ir tai yra tai, jog profteką baigęs žmogus gautų (susirastų!) darbą ir galėtų sėkmingai gyventi. Ir būtent dėl tokios sistemos (kokią pagaliau gi įvedė ir Lietuvoje apmokestinę mokslą, nors yra ir trūkumų) visose vakarietiškose valstybėse (o ypač JAV) aukštasis mokslas - tai investicija į save, į savo vaiką (jo paties naudai). Ir niekas nesiskundžia, kad JAV studijų kaina yra 100 000 Lt metams ar pan. Beje, nesuprantu kodėl, kažkurio nario nuomone, ne visi turi galimybę baigti mokyklą? Kad ir iš asocialios šeimos kilęs vaikas, jis vistiek turi 100% galimybę baigti mokyklą. Jeigu nėra iš ko gyventi ir privalo jis eit į dirbt (neįsivaizduoju ką jis galėtų dirbt) - tai jau yra atitinkamos institucijos, kurios suteikia tiek pašalpas įvairias (kurias visi taip mėgta!), galų gale net ir apgyvendinti tą vaiką vaikų namuose gali. Problemų nėra. Mokyklą visi gali baigti. Jeigu vaikas nenori, nes, jo manymu sėdėti, gerti ir gauti pašalpą geriau (neretas atvejis Lietuvoje) - tai jau tik jis pats kaltas (kažkiek kalta ir aplinka, šeima, mat rodo tokį pavyzdį). Pastebėkite, kad iš normalių šeimų visi vaikai baigia mokyklas, įstoja į aukštuosius, baigia juos ir sėkmingai įsidarbinę dirba (ir nereikia jokių pažinčių).
bugiis 2011-11-02 17:00
Pastebėkite, kad iš normalių šeimų visi vaikai baigia mokyklas, įstoja į aukštuosius, baigia juos ir sėkmingai įsidarbinę dirba (ir nereikia jokių pažinčių).[/quote] Nu taip pralinksminai. Taip išeina, kad Lietuvoje yra apie 70 procentų nenormalių šeimų, nes jų vaikai nėra baigę aukštųjų.
Nerkashis 2011-11-02 17:48
Ale kokie visi karjeristai. Rodos žmogus kaip koks strategas tik ir turi galvoti apie ateitį, planuoti įvykius metams į priekį.... Anksčiau ir aš taip galvojau. Palaukit, rasit antrąją pusę.... O jei dar ir vaikų susilauksit, tai to "laisvo laiko" mokytis ir tobulėti nebe tiek daug ir liks. Tada ir darbo vietoj prie stalo užmigsit ir maximos kasa bus gerai. Žinoma siekti tobulėti visada reikia.
Creatium 2011-11-02 20:32
Ne taip supratai. Turėjau omenyje tai, kad šeima nemažai įtakoja vaiko ateitį. Retai pasitaiko atvejų, kai vaikas iš asocialios šeimos tampa milijonieriumi. Tikrai retai. Ir ne dėl to, kad milijonierių tėvų sūnui bus pervesti milijonai. Tiesiog iš normalios šeimos vaiko yra visiškai kitoks suvokimas, auklėjimas, ugdymas. Ir jokiu būdu nenorėjau pasakyt, kad tik normalių šeimų vaikai baigia aukštuosius. Baigia ir iš asocialių, tačiau tik tie, kurie supranta kitokią gyvenimo ir savo ateities prasmę, negu kad pradėt gert, valkiotis naktimis, vogti ir pan. Iš normalių šeimų tikrai retesnis atvejis, kai vaikas tampa asocialiu, nebaigia mokslų, vėliau neranda darbo ir t.t. Beje, taip besišvaistydamas procentais galėtum pagrįsti juos, nes man be galo keistas tavo skaičiukas atrodo. Kai Lietuva vertinama itin aukštu specialistų (o specialistais nebaigus mokslų netampama) kiekiu, tai čia pasirodo tik 30% yra baigę mokslus aukštuosius. Ką manai?
plencas 2011-11-02 21:32
butent ta ir as turejau omenyje. kitas bjaurus aspektas, kad tas turtinguju keikimas is tiesu daline pavydo forma. 99,9% nori i ta pinigu olimpa, nes tokia musu "gero" pasaulio samprata, tokios musu vertybes. juk niekas tavo gyvenimo pilnatves nematuoja isgelbetomis gyvybemis, uzaugintais vaikais, pasodintais medziais etc. musu vertes etalonas-perkamoji galia. net si diskusija apie bankininka ir kasininke ta puikiausiai atspindi. zmogus siandienineje visuomeneje vertinamas TIK pagal perkamaja galia. cia labai tinka citata is taip iskeikto ZEITGEIST: "kai uzdirbsi visus tuos pinigus, kai pasieksi karjeros virsune, kai nusipirksi tas brangias masinas, tuos brangius namus ir jaudulys isnyks... o jis tikrai isnyks, tada saves paklausi - KAS IS TIKRUJU SVARBU?"
Arthuras 2011-11-02 22:42
Pirma karjera, po to šeima. Nėra karjeros, šeima palauks.
Analog 2011-11-02 22:48
Atrodo Zuokas iš asocialios šeimos ar tai jo tėvas alkoholikas buvo, tai va ir matos: koks auklėjimas, tokie ir būdai "užsidirbti"
Nerkashis 2011-11-02 23:11
Širdžiai neįsakysi. Kaip jau minėjau, kai rasit antrą pusę, požiūris į karjerą ir pinigus pasikeis.
Arwis 2011-11-02 23:31
Taip sirdziai neisakysi, bet ankstyva antra puse nemazai kam susiko gyvenimus. Turiu tiek pavizdziu draugu rate...
Domaz 2011-11-02 23:36
Siuolaikiska vergijos forma..
Arwis 2011-11-02 23:47
Kazkoks idomus jusu poziurius, ''siuolaikine vergijos forma''. O tai pala pala, kaip jus isivaizduojat kaip viskas turetu buti? Darot nieka - viska gaunat?
nondescript 2011-11-03 00:09
Būtent, žiūriu dauguma komentarų ryškiai kamuojami pavydo, atseit patekę į tą valdančiųjų elitą elgtumėtės kitaip? Visa bėda, kad tie kurie skundžiasi ir nieko nedaro, tie visą gyvenimą ir lieka taip vadinamais vergais, o tie kurie kažko siekia ir nesėdi sudėję rankų, jiems vadovauja. O kas liečia bankus ir visa kita, prašau, sugalvokit protingesnę sistemą, kuri užtikrintai funkcionuotų ir išspręstų visas pasaulio problemas, manau Nobelio premija būtų garantuota.
Domaz 2011-11-03 00:11
Visais laikais budavo vergu. Ir Mesopotamijoje ju buvo ir egiptieciai ju turejo ir kitos klestincios imperijos, valstybes juos turejo. Be ju negaletu buti turtuoliu, ar kitaip issiskirianciu nuo kitu, nes kitaip nebutu kam lauku dirbt, kasyklose angli ar auksa kast, ar dar koki darba dirbt ir taip sau sukurti kazkoki turta. Juk pats savo darbu rumu nepasistatysi? Seniau tereikedavo tik pagrasint rimbu, o dabar numeti popereli, kuris realiai neturi jokios vertes ir jau stovi.. Aisku nera pasauly kitokios sistemos kuri priverstu zmonija taip tobuleti, bet galbut zmones kurie turi ta turta sukaupe nenori nieko keisti? Juk kiekvienas tavo uzdirbtas pinigas yra lyg atimamas is kito. Del to ir yra tokia didziule atskirtis nuo 3ciojio pasaulio saliu - jie vergauja vakarams, kad sie geriau gyventu, galetu stiprinti savo armija, plauti savo "pilieciams" smegenys, jog jie ramiai gyventu ir reikalui prireikus kaip tikri "patrijotai"eitu ginti savo valstybes.. Kitam pasaulio gale..
Analog 2011-11-03 00:21
Žinai, tavo šita minčių kratalynė atrodytų truputėlį rimčiau, jei būtum pateikęs bent vieną argumentą Ir jei gali už tą popierėlį kažką nupirkti, tai gal jis ne toks jau ir bevertis? Kažkoks filosofavimas nepasiūlant jokio realaus sprendimo i visą kokteilį dar įmaišant zeitgeist idėjų Ir nesupratau ką norėjai pasakyt tuo sakiniu? Lyg ir pripažįsti, kad dabartinė sistema tobuliausia, bet kažkas nenori kažko keist? Na jei nežinai ką keist, tai gal geriau palikt kaip yra?