Matematikos mėgėjams. Vienąkart parduotuvėj atokaus Zanzibaro  (29)

Vienoje Zanzibaro „Septyni-vienuolika“ (angliškai: seven-eleven) tinklo parduotuvėje Ramūnas norėjo pirkti keturis skirtingų kainų niekučius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsiblausęs, bet geraširdiškas pardavėjas Džo išklausęs pasakė Ramūnui, kad jis jau sudaugino jo prašomų niekučių kainas ir gavo 7 dolerius ir 11 centų ir todėl jis (tas pardavėjas) manąs, kad tiek Ramūnui ir dera mokėti.

Apstulbęs Ramūnas ėmė mandagiai beveik nepakeltu balsu teirautis pardavėjo, ką visa tai reiškia, arba nuo kurios dienos prekių kainos yra dauginamos, o ne sudedamos.

Menkai tenustebęs pardavėjas gūžtelėjęs pečiais sudėjo Ramūno perkamų niekučių kainas ir vėl pareiškė, kad Ramūnui vis tiek, kaip ir anksčiau, kai jis dar daugino kainas, reikės mokėti tuos pačius 7 dolerius ir 11 centų.

Daiva ir Marija su tuo pačiu mąsliuoju Ramūnu svarstė, ar taip galėtų nutikti, kad dėsi kainas ar dauginsi, vis vien toks pats galas?

Tais svarstymais ir mus užkrėtė.

Štai toji trijulė jau artinasi prie mūsų. Sprendžiant iš Daivos šypsenos, jie turi mums klausimų. Ką mes sakysime, jei jie mūsų, neduok Die, apie tai paklaus arba, lyg niekur nieko, paprašys paaiškinti.

Ką mes jiems pasakysime?

Negi taip tikrai gali būti?

Pastaba. Jeigu skaitytojui iškiltų kokių nors klausimų apie tai, ar yra toks tinklas arba, ar yra tokie studentai, tai galime tvirtai patvirtinti, kad yra ir toks tinklas ir tokie studentai – egzistuoja visi jie (ir dar daug kitų nuostabių žmonių, tinklų ir šiaip meškeriotojų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Romualdas Kašuba
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)

Susijusios žymos: