Aukštosioms technologijoms – nauji namai  (0)

Visorių informacinių technologijų parke atidarytas bendrovės „Viltechmeda“ aukštųjų medicinos technologijų centras „Moog“ Jame veiks mokslo tiriamasis padalinys – laboratorija, moderni eksperimentinė gamykla, bei vienintelis Europoje įmonės „Moog Medical Devices Group“ prietaisų aptarnavimo centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atidaryme dalyvavęs premjeras A. Kubilius pažymėjo, kad vis dažniau tenka susitikti šioje Vilniaus vietoje, kur pildosi prieš daugelį metų puoselėtos svajonės. „Prieš dešimtį ir daugiau metų prasidėjusios svajonės apie aukštųjų technologijų verslo slėnius ir klasterius tampa tikrove. Tos svajonės realizuojasi per konkrečius žmones ir jų atkaklumą“, – sakė premjeras A. Kubilius.

Į aukštųjų technologijų centro statybas per metus investuota 8,04 milijonų litų, iš jų 2,7 mln. litų sudaro Europos Sąjungos struktūrinės lėšos. Vykdant šį projektą per ateinančius trejus metus centre planuojama sukurti 50 darbo vietų.

Naujajame 3500 kv. m. technologijų centre bus plėtojama medicininių švirkštinių siurblių, skirtų tiksliam ir saugiam vaistų dozavimui, gamyba ir remontas. Centre per kelis ateinančius metus bus sukurta 50 naujų aukštos kvalifikacijos darbo vietų. Bendrovėje jau dabar dirba 70 specialistų.

Didžioji dalis UAB „Viltechmeda“ aukštųjų medicinos technologijų centre pagamintų medicininų prietaisų bus eksportuojama į NVS ir Europos šalis, taip pat tiekiama JAV, Azijos ir Afrikos rinkoms.

Centre veiks mokslo-tiriamasis ir inžinerinis padalinys bei laboratorija, kuriuose bus kuriami nauji prietaisai, atliekami šių prietaisų bandymai ir tyrimai. Mokslinį tiriamąjį darbą dirbantys darbuotojai ne tik tobulins esamus prietaisus, tačiau ir teiks inžinerines paslaugas koncernui „Moog Medical Devices Group“, kuriam priklauso 100 proc. „Viltechmedos“ akcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)