Klaipėdos verslininkai ir studentai pasigenda naktinių autobusų reisų  (13)

Senamiesčio verslininkai ir studentai pasigedo viešojo transporto tamsiuoju paros metu. Pabrėžiama, kad kai kurios miesto centre esančios kavinės dirba ilgiau nei kursuoja autobusai ar maršrutiniai taksi. Apie šią problemą antradienį diskutuota Smulkiojo ir vidutinio verslo taryboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors dažnas skaitytojas viešojo transporto su inovacijomis ir nesieja, tačiau jis vis tik susijęs su miestiečių gyvenimo būdo ir verslumo pokyčiais. Viešuoju transportu, kaip priemone, galima pasinaudoti siekiant suaktyvinti verslo ir vartotojų bei miesto gyventojų judėjimą įvairiu paros metu.

Dabar paskutinis miesto autobusas iš autobusų stoties išvažiuoja 23 val. Maršrutiniai taksi darbą pagal tvarką turėtų baigti valanda vėliau. Tačiau pasitaiko atvejų, kai kurie iš jų važiuoja ilgiau.

„Kai kurios miesto centre esančios kavinės dirba kur kas ilgiau. Autobusai galėtų bent centrine gatve važiuoti ilgiau“, – tvirtino Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkas Airidas Tamavičius.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad leisti tuščius autobusus tamsiuoju paros metu neapsimoka.

„Anksčiau ir maršrutiniai taksi kursuodavo iki 2-3 val. nakties. Tačiau pasikeitus situacijai važiuoja tik iki vidurnakčio“, – komentavo vadovas.

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos posėdžio metu G.Neniškis pristatė ir ateities planus – maršrutinius taksi įtraukti į bendrojo viešojo transporto sistemą.

Anot jo, dabar norint iš Minijos gatvės nuvažiuoti į Šilutės plentą reikia 2-3 kartus persėsti iš vieno autobuso į kitą. Prieš rugsėjį norima pradėti organizuoti skersinius maršrutus. Tai būtų daroma mažos talpos autobusais, kuriuose galiotų visos nuolaidos, elektroninis bilietas.

Aptarnauti šiuos maršrutus bus siūloma ir maršrutinių taksi įmonėms. Nenorintys galės važiuoti ilgesnius maršrutus pagrindinėmis miesto gatvėmis.

Numatoma, kad įgyvendinus tokią sistemą, keleivių skaičius išaugs 1 mln. per metus.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pastebėjo, kad reikia spręsti kompensacijų keleiviams, kuriems priklauso lengvata, klausimą. Lengvatų dydį numato Vyriausybė, o pinigai kompensacijoms skiriami iš miesto biudžeto. Šiemet Klaipėdos savivaldybei tam trūksta jau 2,5 mln. litų.

Siūloma tarybai parengti kreipimąsi į aukščiausia šalies valdžią, kad lėšos kompensacijoms būtų skiriamos ne iš miesto, o šalies biudžeto.

A.Tamavičius prisiminė, kad pernai miesto merui maršrutinių taksi įmonės siūlė taip pat taikyti nuolaidas studentams, pensininkams, neįgaliesiems.

Anot jo, už tai kompensacijų iš savivaldybės nebuvo prašoma. Tačiau sulaukta neigiamo atsakymo.

„Tai sumažintų kompensacijų dydį, nes dalis keleivių persėstų į maršrutinius taksi“, – teigė pirmininkas. A.Šulcas žadėjo svarstyti tokį pasiūlymą.

Jei pokyčiai bus sėkmingai įgyvendinti ir klaipėdiškiai pripras viešuoju transportu naudotis ir tamsiu paros metu, galima tikėtis ir pagyvėsiančio centrinės Klaipėdos dalies naktinio gyvenimo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Milda Skiriutė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (13)