Per tris mėnesius - daugiau nei 15 milijonų planšetinių kompiuterių  (0)

Kompanija „Strategy Analytics“ paskelbė antrojo ketvirčio planšetinių kompiuterių rinkos statistiką. Nuo balandžio iki birželio buvo pasaulinėje rinkoje parduota 15,1 milijono planšetinių kompiuterių su įvairiomis operacinėmis sistemomis. Tai daugiau kaip keturis kartus geresnis rodiklis, nei tuo pat laikotarpiu 2010 metais, kai buvo parduota 3,5 milijono šių įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planšetinių kompiuterių gamybos lydere išlieka kompanija „Apple“ su 61,3% rinkos, kurią ji užima su vienu pagrindiniu gaminiu "iPad 2". Prieš metus bendrovės rinkos dalis siekė net 94,3%. Antroje vietoje – „Android“ planšetiniai kompiuteriai. Jų rinkos dalis per metus padidėjo nuo 2,9% iki 30,1% ir bene daugiausia prie to prisidėjo kompanija "Asus" su savo gaminamu kompiuteriu "Eee Pad Transformer". Trečioje vietoje – „Windows“ operacinės sistemos valdomi planšetiniai kompiuteriai. Jie užima apie 4,6% rinkos. Kitų operacinių sistemų įrenginiai užima apie 4% rinkos.

Tikimasi, kad šiais metais bus parduota iš viso 53,3 milijono planšetinių kompiuterių. Tai tris kartus daugiau nei buvo nupirkta 2010-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)